Illustrasjonsbilder: Kjøttdisk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Og at folk bør få velge selv hva de skal spise. 

Mange påstår at det er helseskadelig å spise kjøtt. Men det er langt fra dokumentert, skriver Trine Thorkilsen, fagsjef i ernæring hos Matprat, i Nationen. 

Les også: Bondelaget mener kjøttkutt vil rasere næringen

annonse

«Det er faktisk ikke bred faglig enighet om at kjøttkutt vil gi mindre sykdom og bedre helse», slår hun fast. 

«Sunt kosthold handler om balanse og variasjon. Å utpeke enkeltmatvarer som kilde til sykdom og elendighet er både villedende og feil», fortsetter hun. 

Les også: Veganer om forebygging av pandemier – spis mindre kjøtt

Norsk kjøtt er både bærekraftig og sunt, slår hun fast. 

annonse

«Valget om å spise egg og kjøtt eller ikke må være opp til hver og en.». 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon