Senterpartiet vil ikke støtte et revidert nasjonalbudsjett som vil føre til kutt i kommunevelferden, slår Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fast. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er helt uaktuelt med et revidert nasjonalbudsjett som fører til at kommunene må kutte i oppvekst og omsorg, mener Senterpartiet.

– Det er ekstremt viktig at man ikke legger opp til en kommuneøkonomi som fører til at kommuner må kutte bevilgningene til skoler og sykehjem. Det er uaktuelt, slår Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fast overfor NTB.

Samtidig er det store forskjeller mellom kommunene, påpeker han.

annonse

– Vi må bli enige om hva som er fakta. Her spriker det veldig mellom hva kommunen melder, og hva regjeringen mener. Det viktigste er trygghet for kommunene slik at de slipper å kutte, sier Vedum.

Han mener også det vil være avgjørende framover å få arbeidsledigheten ned.

– Bak de store tallene i budsjettet må vi se på hvordan ledigheten i de ulike delene av landet utvikler seg. Vi må klare i revidert å sette inn tiltak der det er størst utfordringer, sier Vedum.

annonse

– Med den høye ledigheten vi har nå, vil det være krise om kommunene må kutte planlagte oppussingsprosjekter for å spare penger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon