Universitetet i Oslo (forkortet UiO). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Universitetet i Oslo (UiO) er klare til å skalere opp raskt etter at regjeringen øker antall studieplasser og stipendiatstillinger i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen øker antall studieplasser med 4.000 og etablerer 250 nye stipendiater og postdoktorstillinger. Om Stortinget sier ja, blir dette gjennomført ved studiestart i høst, skriver UiO i en pressemelding.

– Vi ser fram til selve tildelingen og forventer at mange nye studieplasser og stipendiatstillinger havner hos UiO. Vi har høye søkertall og er klare til å skalere opp raskt, sier rektor Svein Stølen.

annonse

Regjeringen foreslår også en engangsøkning på 40 millioner kroner i særskilt finansiering for medisin- og andre helseutdanninger. Dette går blant annet til økte undervisningsressurser, tilpasning av læringsareal og klinisk undervisning.

– Dette tyder på at det kommer en sårt tiltrengt kapasitetsøkning inn i medisinutdanningen i Norge. UiO er klar til å ta imot ytterligere 40 medisinstudenter, sier Stølen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon