Jan Bøhler (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jan Bøhler (Ap) er lite imponert over innsatsen til de fem justisministerene som Frp har hatt og kaller innsatsen deres mot gjengkriminalitet for tragisk.

Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson Jan Bøhler er mektig lei av at Frp aldri kom med noe konkret og ber nå Monica Mæland (H) ta grep mot gjengkriminalitet, skriver Klassekampen.

Les også: VG forsøker å feie rasistisk vold mot nordmenn under teppet – det er skammelig «journalistikk»

annonse

– Innsatsen til Frp gjennom alle årene de har hatt justisministeren, er helt tragisk. Det kom aldri noe konkret om hva de vil gjøre med kriminelle gjenger og den økende barne- og ungdomskriminaliteten, sier han.

Bøhler har I løpet av seks og et halvt år stilt en rekke spørsmål til Fremskrittspartiets fem justisministre uten at noe har kommet ut av det. Nå håper han at Høyres Monica Mæland kan få gjort noe.

– Vi har hatt en negativ utvikling i ungdomskriminelle miljøer nå gjennom flere år. Den har vært økende de siste to månedene, sier Bøhler.

Tidligere justisminister og nå justiskomitémedlem, Per-Willy Amundsen (Frp), er enig med Bøhler om at det må kraftigere lut til for å få bukt med ungdomskriminaliteten, men mener Frp er uten skyld i at ingenting har blitt gjort til nå.

– Det er en grunn til at Frp ikke sitter i regjering lenger. Blant annet manglende gjennomslag, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon