Leder Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er full krise i flybransjen, 80 prosent av flyene står på bakken. Mange har blitt oppsagt og bransjen trenger krisepakker. Men Naturvernforbundet ser positivt på situasjonen.

– Flybransjen må nå skaleres ned til et nivå som er både økonomisk og klimamessig bærekraftig, sier Naturvernforbundets leder, Silje Ask Lundberg, til Dagsavisen.

Les også: Naturvernforbundet advarer mot direkte økonomisk støtte til flybransjen

annonse

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier at det blir nok flere krisepakker til flyselskapene. Naturvernforbundets leder mener Hareide i så fall må tenke nasjonalt og ikke internasjonalt, av hensyn til klimaet.

– Pengestøtte bør knyttes til å opprettholde et anstendig flytilbud mellom landsdelene og der det ikke er fullverdige alternativer, som kortbanenettet i nord, ikke til flyavganger til utlandet, anbefaler hun.

Les også: Leder av Naturvernforbundet protesterer mot flyplass – flyr mye selv

annonse

Lundberg har skrevet et brev til samferdselsministeren, der hun forteller at klimagassutslipp fra flyreiser til utlandet har doblet seg siden år 2000.

Det er særlig ferier i utlandet hun vil til livs

– Luftfarten har fram til nylig opplevd en kraftig trafikkvekst, særlig innen ferie- og fritidsreiser utenlands. Flere selskap har gjennom satsinger her tatt en stor finansiell risiko. Her snakker vi ikke om flyruter med distriktspolitisk begrunnelse, men om tilbud som skapes i et kommersielt marked og med høye klimagassutslipp, skriver hun i brevet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon