Faksimile fra YouTube.
annonse
annonse

Muslimske aktivister arrangerte motdemonstrasjoner mot en protestaksjon mot bønnerop.

Lørdag morgen aksjonerte den sterkt innvandringskritiske ungdomsorganisasjonen ​Generasjon Identitet Danmark​ mot bønnerop ved å klatre opp på en kontorblokk i Danmarks mest beryktede såkalte ghettoområde, Gellerup i Århus, der de hang opp et 90 m2​ ​stort banner med påskriften «Stopp bønnerop!».

annonse

Bakgrunnen for aksjonen er at flere moskéer og muslimske organisasjoner i Danmark har forsøkt å få tillatelse til å holde offentlige bønnerop, og at noen av dem har gjort det, til tross for at de ikke fikk noen tillatelse.

En gruppe muslimer svarte med en motaksjon senere samme dag, der de arrangerte offentlig bønn utenfor Gellerup kirke. I tillegg fikk lokalavisen i Århus​ tilsendt flere videoer der man kan se en rekke tutende biler kjøre gjennom gatene mens de spiller bønnerop og høy musikk fra medbrakte høyttalere, med flere av passasjerene hengende ut av vinduer og soltak.

annonse

Les også: Bønnerop kan ikke være en menneskerett

– Dra hjem

Det fikk tidligere statsråd og folketingsrepresentant for danske Venstre, Inger Støjberg, til å reagere.

– Hvis dere vil bo i Midtøsten-kulturen deres – dra hjem. Ikke plag oss med det! utbasunerte hun på ​Facebook​ søndag formiddag, der hun også oppfordret de muslimske demonstrantene til å ta innover seg at de «lever i et sivilisert land og (dessverre) ikke i Midtøsten eller Afrika.»

Søndag kveld arrangerte så 30 muslimer en fellesbønn ved en parkeringsplass i Gellerup. Ifølge Østjyllands politi er dette et klart brudd på forsamlingsforbudet, som gjelder frem til 8. juni, meddeler ​Berlingske Tidende.

– Gellerup er ikke lenger dansk, men et Midtøsten-samfunn der folk føler seg hevet over loven, sier Inger Støjberg til avisen.

«​Rasister​»

annonse

En av arrangørene av søndagskveldens fellesbønn sier til Berlingske at den var et «​motsvar til rasister​».

Generasjon Identitet​ er en pan-europeisk ungdomsbevegelse som arbeider mot masseinnvandring. Den oppstod i Frankrike i 2012 og har siden spredt seg til flere andre land. Den er kjent for å skape blest i media med ​spektakulære​ ​aksjoner​.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon