Nettstedet Dagsavisen.no logo.
annonse
annonse

På lederplass skriver Dagsavisen at det er i krisetider vi får testet vår karakter. Vi er et privilegert folk, selv om vi har bekymringer, så er det andre som har det vanskeligere enn oss.

De millionene som sitter i flyktningleirer og venter på et liv.

– Likevel er det høyresidas refleks å benytte denne økonomiske krisa til å ytterligere strupe inntaket av flyktninger. Asylstrømmen har allerede tørket helt inn, og var i fjor lavere enn på tiår. Det er ikke nok for Fremskrittspartiet og Høyre, som vil kutte i antallet FN-kvoteflyktninger vi skal ta imot, skriver Dagsavisen.

annonse

Les også: Redd Barna: Nå må vi ikke bare tenke på oss selv, vi må også ta imot 5.000 kvoteflyktninger

Leder av Fremskrittspartiet, Siv Jensen truer med å ikke støtte regjeringens budsjett om ikke antall kvoteflyktninger blir redusert. Dagsavisen mener at hennes holdning og timing ikke er overraskende. Frp spiller alltid flyktningkortet når målingene er dårlige.

Men mer overraskende for Dagsavisen er at Jensen har støtte i Høyre. Stefan Heggelund sto frem i media og dagdrømte om å redusere kvoteflyktningene fra 3000 til bare 1000, samt å stramme i reglene for familiegjenforening.

annonse

– Han ser ingen grunn at Norge, altså verdens rikeste land, skal være blant de landene som tar til seg flest «med de utfordringene vi har». Det er en sjokkerende uttalelse. Heggelund vil at dette skal bli programfestet til valget neste år, og hevder å ha fått sterk støtte fra partifeller for sitt utspill.

Les også: Hvor mange kvoteflyktninger vil Siv gi oss i 2021?

De skriver videre at når vår egen overflod trues, så skal vi også kutte livslinjen til de som har det aller vanskeligst i verden.

– Det er i krisetider vi får testet vår karakter. Å ville kutte i antall kvoteflyktninger, er moralsk kollaps. Det er egoistisk. Og det er historieløst noen dager etter at vi markerte frigjøringsdagen 8. mai. Rundt 60.000 nordmenn flyktet til Sverige under andre verdenskrig, mener Dagsavisen.

Men avisen er ikke overrasket, nestekjærligheten på borgerlig side er ikke overveldende. Det er et under at KrFs statsråder sitter godt på sine taburetter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon