En rekke militsgrupper har siden 2011 kjempet om makten i Libya. I fjor ble situasjonen ytterligere forverret da opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans milits gikk til angrep på hovedstaden Tripoli. Arkivfoto: Hazem Ahmed / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sju FN-organisasjoner ber libyske regjeringsstyrker og opprørere legge ned våpnene og ber verden ikke lukke øynene for konflikten i landet under covid-krisen.

Kun 64 tilfeller av koronasmitte er bekreftet i Libya og tre dødsfall er hittil knyttet til covid-19 så langt i det konfliktfylte landet nord i Afrika.

I en felles uttalelse onsdag skriver sju av FNs ledere at tallene, samt spredningen for de få tilfellene rundt i landet, viser at risikoen for videre økning av utbruddet er svært høy i Libya.

annonse

De skriver at konflikten har en katastrofal effekt på sivile liv, inkludert migranter og flyktninger i hele landet, og støtter generalsekretær António Guterres henstilling om en global våpenhvile og å legge ned våpen for å håndtere pandemien.

I april i fjor forverret situasjonen i det krigsherjede Libya seg da opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans milits, som har tilhold øst i landet, innledet en offensiv mot Tripoli.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon