- Resett - https://resett.no -

Folkeaksjon avdekker og kartlegger ytterliggående venstreaktivister

Personer med tilknytning til venstremiljøer står bak angrep på det de oppfatter som rasister, facister eller andre som ikke tenker som de selv. I Sverige blir nå venstre-ekstreme kartlagt av en folkeaksjon.

Den 1. mai i år ble nettstedet Avmaskerat.com [1] lansert.

Ifølge initiativtakerne er nettsiden «et borgerprosjekt», som har til hensikt å granske det antifascistiske miljøet i Sverige.

annonse

For tiden består gruppen bak Avmaskerat.com [1]  av et fåtall personer, og ifølge seg selv har de ulik politisk bakgrunn.

De ansvarlige bak nettstedet sier til den svenske nettavisen Nya Tider [2] at ambisjonen er å oppdatere nettstedet flere ganger i uken, og legger til at det ikke er noen risiko i overskuelig fremtid for at det ikke vil være noen temaer å grave i eller omtale.

Les også: Advokat Danielsen: – Ytringsfriheten til høyreorienterte er blitt klart svekket [3]

annonse

Artikkelen fortsetter under bildet

Politiet anholdt flere kjente fra voldsvenstre, som angrep en fredelig demonstrasjon i Oslo i november 2018. Foto: Lena Andreassen

Vil granske venstre-ekstreme og deres støttespillere

Granskingen Avmaskerat.com [1] sier de vil gjennomføre skal omfatte individer, grupper, organisasjoner og nettverk på venstresiden, som er dedikert til å forfølge meningsmotstandere eller bevisst støtte og beskytte aktørene som er involvert i denne typen virksomhet.

I tillegg til nyheter og mer dyptgående artikler om det som kalles «venstreorienteret terrorisme i Sverige», vil redaksjonen bak Avmaskerat.com søke hjelp fra publikum til å identifisere enkeltpersoner som er en del av den.

Til Nya Tider [2] sier en talsperson for nettsiden at de har sett et behov for et slikt initiativ i lang tid, og nå til slutt tok grep.

Initiativtakerne bak Avmaskerat.com sier de  er fornøyde med lanseringen:

– Vi hadde over 6000 unike besøkende den første dagen, som vi ser på som en god start. Det er kastet inn mange større og mindre tips, og det blir satt pris på. Det er klart det er stor interesse og stor etterspørsel etter den type virksomhet vi har til hensikt å drive.

Les også: Antifa og Tjen folket slo til mot fredelige demonstranter som hadde deltatt på Nei til FN sin migrasjonsavtale [4]

annonse

Angrep mot meningsmotstandere

Både i Norge og i andre europeiske land [4] har aktivister på ytterste venstre kan gått til angrep på meningsmotstandere.

Tysk politi antar at angrepet mot et TV-team i Berlin den 1. mai i år var planlagt av venstremiljøer og anslår at 25 personer var involvert.

Angriperne skal ifølge politiet ha delt seg i grupper og sparket og slått personene som utgjorde TV-teamet, melder NTB.

Angriperne skal ha hatt på seg svarte klær, som de angivelig tok av seg da de la på flukt etter angrepet.

TV-teamet filmet for et satirisk TV-program og hadde beskyttelse av tre sikkerhetsvakter.

annonse

En 50 år gammel mann mistet bevisstheten da han ble slått ned, mens tre andre i teamet ble skadd. Tre klarte å rømme og kom seg i sikkerhet, skriver NTB.

Seks personer med tilknytning til venstremiljøer ble pågrepet, men senere løslatt av mangel på bevis.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474