Leder av Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Framtiden i våre hender mener at i revidert nasjonalbudsjett har regjeringen forspilt sjansen til en grønn omstilling. De har satt alle pengene på å kommer tilbake til normalen. Vel vitende om at det er normalen vi må omstilles oss bort fra.

– Krisepakkene må stimulere til den grønne omstillingen alle næringene må gjennom, hvis ikke risikerer vi enorme feilinvesteringer og sløsing med fellesskapets ressurser, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.

Riise mener at det er nedslående at det brukes så lite penger på de grønne omstillingsprosjektene. Krisepakken til oljebransjen forspiller regjeringen den grønne omstillingen, den som er helt nødvendig for både klima og arbeidsplassene i sektoren.

annonse

– Incentivene burde skille mellom investeringer som bidrar til klimakutt på sokkelen og de som undergraver måloppnåelsen i klimapolitikken, sier hun.

Les også: Miljøvernere raser mot økningen i oljeproduksjonen

Hun kritiserer også tiltakspakker til luftfarten, hun vil ha vekk de gamle flyene og innføre elektriske fly. Men da må vi bygge om infrastrukturen.

annonse

– Dersom luftfarten skal elektrifiseres er det langt fra sikkert at det er disse utbyggingene vi trenger, og da er det galskap å pøse på med penger til det, mener hun.

Riise er usikker på om flyreiser vil komme opp på det samme nivå som før virusutbruddet. Hun frykter at tiltakene er ment et forsøk på å blidgjøre luftfarten og det på fellesskapets bekostning.

Les også: Hvorfor vil ikke markedet investere i det grønne skiftet?

– Avinor bør stikke fingeren i jorda og ta en ny vurdering av hva slags investeringer luftfarten trenger fremover, før de kaster bort fellesskapets penger, sier lederen av Framtiden i våre hender.

Hun skriver også at mens regjeringen pøser milliarder ut til det som kan vise seg å bli feilinvesteringer i luftfarten, så får kollektivtransporten bare en brøkdel. Likevel må de opprettholde tilbudet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon