Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Forskere har beregnet at hver vindmølle i Tyskland og i Spania tar livet av omtrent 400 fugler i året. Det er omtrent 30.000 vindmøller i Tyskland. Det betyr at anslagsvis tolv millioner fugler drepes hvert år.

Dette vil Jan M. Thalberg jr. ha en slutt på. Han er leder av Fremskrittspartiet (FrP) i Bærum, og skriver i Nettavisen:

– Forskere som blir heiet frem av miljøpartier mener det er plass til 11 millioner vindmøller i Europa. Potensielt betyr det at vi kan se frem til en årlig fugledød på 4,4 milliarder per år. Reelt sett vil det aldri skje fordi vi i praksis vil ha utryddet vårt eget fugle- og insektliv lenge før vi kommer til dette antallet.

annonse

Klimapolitikk dreper

Det er ikke klimaendringer som utrydder fugler og innsekter, men klimapolitikken som føres av våre egne klimapolitikere, ifølge Thalberg.

– Og da har vi ikke engang begynt på de miljøødeleggelsene vindparkene fører til på bakkeplan. I det hele tatt, å bruke ordet «park» om denne miljøkriminaliteten er en ironisk vits i seg selv.

annonse

Vi trenger kraft som kan skrus av og på, mener Thalberg. Vannkraften er i så måte en fantastisk ressurs, men ikke tilstrekkelig for fremtidens behov.

Les også: Energisektoren kan bli Norges absolutte trumfkort – å overgi dette til EU er galskap

Bare én løsning

– Da er det bare én løsning igjen. Den eneste løsningen som ikke har noen klimautslipp. Ingen klimagasser, ingen desimering av fugle- og insektlivet – og den kraftnæringen som har færrest antall døde og skadede hvert eneste år – sammenlignet med alle andre kraftbransjer.

Thalberg vil at vi skal satse på atomkraft, nærmere bestemt thoriumkraft. Norge har naturlige forekomster av thorium, og risikoen ved slike kraftverk er minimal. Dette kan gi ren kraft til alle:

– Vi må slutte å gå baklengs inn i fremtiden, slutte å utrydde verden rundt oss i det godes navn og komme i gang med skikkelig forskning på det som er ren kraft og redningen for både dyrelivet, klimaet, planeten og oss selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon