Magnus Marsdal. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder av Manifest Tankesmie Magnus Marsdal mener at vi må bruker viruskrisen til å skape et nytt industrieventyr med hydrogen og havvind. Det tror han er fremtiden.

– Norge må få ut fingeren i industripolitikken. Det Norge lever av, går ut på dato. Det er det som er så prekært, sier Marsdal til E24.

Lederen av Manifest sier at olje og gass har gått ut på dato, men at vi nå dessverre er avhengig av olje og gass og at bransjen utgjør 47 prosent av eksporten. Men han beskylder norske politikere for «industripolitisk latskap». Det begrunner han med at industrien har falt til under åtte prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) og at den var 20 prosent i 1970, da vi fant olje.

annonse

Les også: Kaviar-sosialist Magnus Marsdal anser seg opphøyd nok til å belære Sylvi Listhaug

– I mange år kunne vi være litt late, fordi vi hadde olje og gass. Det går ikke lenger, sier Marsdal.

Han tror at havvind kan sysselsette tusener, kanskje titusener av mennesker. Men muligheten kan gå tapt hvis regjering og storting fortsetter som før. Han mener også at elbilen Think og solceller hadde vært noe, om det det hadde vært stor nok vilje til det.

annonse

Tenketanken Manifest jobber må med en rapport om havvind, og mener det umiddelbart bør bygges ut to norske havvindparker på 500 megawatt hver, og at Norge bør vurdere å gi ansvaret for havvindsatsingen til et statlig selskap.

Les også: I Dagbladet: Marsdal bortforklarer Sverigedemokratenes økende oppslutning

– Andre land gjør noe, de setter seg mål, som Danmark har gjort på havvind. Vi bør bygge et hjemmemarked for havvind, slik at industrien får ned enhetskostnaden og bygger en konkurransedyktig næring, sier Marsdal.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon