Tidligere CIA-direktør John Brennan, 30. oktober, 2019. Foto: REUTERS/Joshua Roberts
annonse
annonse

Nylig utgitt informasjon impliserer John Brennan direkte i potensielle uregelmessigheter knyttet til etterforskningen av den påståtte sammensvergelsen mellom Russland og Trump-kampanjen.

Fox News journalist Ed Henry rapporterte tirsdag kveld at USAs fungerende direktør for nasjonal etterretning, Richard Grenell, har avklassifisert informasjon som stiller spørsmål ved konklusjonen om at Russland blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget i 2016 for å hjelpe Donald Trump.

Ifølge informasjonen skal Brennan bevisst ha unnlatt å inkludere vital informasjon knyttet til hendelsen.

annonse

Les også: «Russiagate» – Trumps kamp mot FBI og det amerikanske justisdepartementet

– Den nye informasjonen antyder at John Brennan, som ledet CIA under president Barack Obama, også hadde etterretningskilder som sa at Russland ønsket at Hillary Clinton skulle vinne fordi Vladimir Putins team mente hun var mer formbar, mens kandidat Donald Trump var uforutsigbar, sa Henry på programmet Tucker Carlson Tonight.

Bekreftelser

annonse

Henry viste til en artikkel skrevet av den tidligere stabssjefen for det nasjonale sikkerhetsrådet, Fred Fleitz, som kom med en lignende påstand 22. april:

«Personalet i Kongressens etterretningskomité fortalte meg at etter en omfattende etterforskning som hadde gjennomgått etterretningskilder og intervjuet etterretningsoffiserer, fant de at Brennan lot være å inkludere etterretning av høy kvalitet som antydet at Putin faktisk ønsket at den mer forutsigbare og formbare Clinton skulle vinne valget i 2016.

Les også: Barack Obama: – Rettsstaten er truet av Flynn-saken, Trump må ikke vinne valget

I stedet, inkluderte Brennan-teamet etterretning av lav kvalitet som ikke oppfylte etterretningens standarder for å underbygge den politiske påstanden om at russiske tjenestepersoner ville at Trump skulle vinne, avslørte personalet i Kongressens etterretningskomité. De sa at CIA-analytikere også hadde innvendinger mot å inkludere denne mangelfulle, under pari informasjonen i vurderingen,» skrev Fleitz.

Henry sa at han hadde fått en uavhengig bekreftelse på påstandene fremmet av Fleitz og at ny eksplosiv informasjon rundt Brennans rolle i hendelsen vil bli offentliggjort i nær fremtid.

– Jeg vet at det kommer fire til fem nye offentliggjøringer av etterretningsinformasjon. Jeg har blitt fortalt at dette kan bli tøft for John Brennan spesielt. Dette kan være en bombe, sa han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon