Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Siv Jensen flagget at Frp kanskje ikke ville støtte regjeringens statsbudsjett om ikke antall kvoteflyktninger ble redusert. Det sjokkerte Trine Skei Grande.

– Jeg var litt sjokkert da jeg hørte dette. Her sitter vi i en pandemi, det er en kjempestor utfordring for det norske helsevesenet (…) Hvis du da er partileder og analysen din er hva som er det viktigste vi er villige til å kaste en regjering på for å få lov til å gjennomføre, så er det kutt i kvoteflyktninger, sa Grande oppgitt på NRK Politisk kvarter, skriver Nettavisen.

Så la hun til:

annonse

– Hvilken samfunnsanalyse er egentlig det når vi står i de utfordringene vi står i? Vi vil redde jobber, vi vil redde liv og så er det kvoteflyktninger som angripes igjen.

Frp-leder Siv Jensen undret seg over at Trine Skei Grande ikke så nytten av å kutte utgifter i en tid der vi går med underskudd.

– Nå har ikke jeg sagt at det eneste avgjørende for statsbudsjettet for 2021 er kvoteflyktninger, men dette er et av våre krav når vi skal sette oss ned og forhandle med regjeringen. Jeg tror ingen vil være overrasket over at vi mener at det vil være lurt å kunne spare milliarder av kroner på dette området, når vi også skal trygge folks velferd framover, sa hun i debatten.

annonse

Se hele debatten her.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon