Fjorden i Bremanger. Illustrasjonsfoto: Scanpix/NTB
annonse
annonse

To personer har startet kampanjen «Folket sitt nei!» på opprop.net for å bevare flere områder på Vestlandet og Nord-Vestlandet.

Torsdag kveld har 9 629 personer signert kampanjen for å bevare Stadlandet, Bremanger, Runde, Mørekysten, Haramsøya og Dalsbotnfjellet mot vindkraftutbygging.

Les også: Frp foreslår vedtak mot vindmølleparker i Agder: – Meningsløs rasering av naturen

annonse

I kampanjen mot vindkraftutbygging, skriver de to initiativtakerne følgende:

«Det handler om det som går tapt av vår unike naturarv og kulturhistorie. Men det handler også om hvordan sentrale styringsorganer verdsetter landskap, naturmangfold og artsrikdom. Det handler om hva som ble rettferdiggjort i konsesjonsprosesser i statlige forvaltningsorganer.

Om vår tillit til rettmessige demokratiske prosesser i saker som omhandler natur av nasjonal og global tyding, og om praktisering av lovverk og internasjonale konvensjoner knyttet til vern av landskap, natur og miljø.

annonse

Ikke minst handler det om å fornye folkets tapte tillit; ved å trekke konsesjonar som er gitt på feil kunnskapsgrunnlag, og som får store konsekvenser for natur, miljø, helse og livskvalitet.

Ny forsking viser at et av de viktigste klimatiltakene er å la naturen få være i fred. Vi redder ikke klimaet ved å ofre naturperlene på Vestlandskysten! La oss i sammen sørge for å kunne overlevere naturen til fremtidige generasjoner, slik vi selv mottok den! Vi har et forvaltingsansvar for naturrikdomen og biomangfoldet langs Vestlandskysten!

Naturen har vi bare til låns! Støtt oss i kampen ved å signere dette oppropet!»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon