Collage. EUs flagg med en illustrasjon av coronaviruset og en terning. Foto: Wikimedia commens/PNGTree.
annonse
annonse

EU-landenes brutto nasjonalprodukt krympet med 3,3 prosent i første kvartal, viser sesongjusterte estimater. I eurosonen ble nedgangen 3,8 prosent.

For eurosonen er det justerte estimatet fra EUs statistikkbyrå Eurostat likt det første anslaget som ble sendt ut ved månedsskiftet. For hele unionen er det nyeste tallet noe mer positivt enn det forrige anslaget, som viste en nedgang på 3,5 prosent.

Frankrike opplevde den største nedgangen, med 5,8 prosent, fulgt av Slovakia og Spania med falle på henholdsvis 5,4 og 5,2 prosent. Bulgaria, Romania (begge +0,3 prosent) og Finland (+0,1 prosent) går mot strømmen.

annonse

Tallet på sysselsatte falt med 0,2 prosent i både EU og eurosonen sammenlignet med kvartalet før. Det er den første nedgangen siden 2013. I fjorårets siste kvartal økte sysselsettingen med 0,3 prosent både i de 27 EU-landene og i de 19 landene som bruker unionens fellesvaluta.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon