Faksimile Document / NRK
annonse
annonse

Torsdag kveld kunne Document melde at rapperen Kaveh Kholardi (25) er tiltalt for å ha overfalt, slått eller sparket en NRK-ansatt journalist så kraftig at han ble sykmeldt i flere måneder.

Rapperen, kjent under artistnavnet Kaveh, skal ha slått ned NRK-medarbeideren like ved NRK på Marienlyst rundt klokken 20 fredag 24. januar. Journalisten fikk bruddskader i ansiktet.

Overfor Document har ikke Kholardis advokat villet si noe om hvorvidt rapperen erkjenner straffskyld. Han har forøvrig valgt å ikke kommentere saken.

annonse

Les også: Oslo-rapper roper «føkk jøder» foran små barn, politiet har ennå ikke reagert på hatkriminalitet

Noen timer etter Document publiserer VG en sak. I motsetning til Document har ikke VG identifisert rapperen, selv om han er en kjent artist og det er snakk om en alvorlig voldssak.

VG bruker også eufemismen «norsk artist».

annonse

Saken viser tydelig hvorfor vi trenger alternative medier. Ikke bare fordi det ser ut til å ha gått inflasjon i en overforsiktighet ved identifisering av tiltalte i alvorlige straffesaker i norsk presse.

Les også: Rapper anmeldes for jødehets

Men også på grunn av måten norske medier velger omtale slike saker, når de først velger å anonymisere.

For i denne bakgrunnen er artistens bakgrunn interessant. Kholardi, som er født i Oslo, men har foreldre med bakgrunn fra Iran, regner seg ifølge Wikipedia som troende muslim.

Han har også politiske holdninger som kan være relevante å opplyse leserne om.

Igjen: Wikipedia gir bakgrunnskunnskap som VGs lesere ikke får:

annonse

Fredag 15. juni 2018 hilste Kholardi først muslimer «eid mubarak»[ for deretter å uttale «– Er det noen kristne her? – Er det noen jøder? – Føkk jøder! … [opphold på noen sekunder] … kødda» fra en utendørskonsert i Stensparken i forbindelse med en gatematfestival arrangert av bydelsadministrasjonen på St. Hanshaugen ifølge Document og senere NTB og Aftenposten. Ifølge Aftenposten skal han ha «lagt seg flat etter å ha hetset jøder» med et Facebook-innlegg som senere ble slettet.

Les også: Rapper beklager jødehets fra scenen under familiearrangement

Fem dager tidligere hadde han publisert «Hvordan Ble Drake front page på GQ som best dressed man in the World?», fulgt av «ASAP ROCKY har 28 ganger bedre stil? Fuckings jøder er så korrupte» på Twitter. Saken fikk internasjonal oppmerksomhet i USA og Israel.

Alt dette er bakgrunnskunnskap VG tydeligvis mener er uinteressant. For å få denne informasjonen må leserne søke andre nyhetskilder.

Og noen lurer på hvorfor alternative medier vinner terreng i det norske medielandskapet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon