Finansminister Jan Tore Sanner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

På grunn av koronakrisen ønsker regjeringen å utsette fristene for å fastsette årsregnskap, årsberetning, generalforsamlinger og årsmøter.

– Vi har fått innspill fra en rekke aktører som gir uttrykk for at fristene er utfordrende for næringslivet på grunn av utbruddet av covid-19, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Regjeringen foreslår å utsette fristene for å fastsette årsregnskap, årsberetning og revisjonsberetning med to måneder. Den samme utsettelsen vil gjelde fristen for å holde ordinær generalforsamling og ordinært årsmøte. Lovforslaget ble sendt på høring fredag.

annonse

– Forslaget som nå er sendt på høring, vil hjelpe næringslivet ytterligere til å håndtere utfordringer som følge av koronakrisen. Vi tar sikte på å fremme et lovforslag om utsettelse av fristene om kort tid, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Tirsdag la regjeringen fram forslag til midlertidig lov om unntak fra krav til fysisk møter i forbindelse ned generalforsamlinger og årsmøter, en videreføring av forskriftene som allerede er innført i koronaloven og som åpner for økt bruk av digitale møter. Unntakene skal gjelde fram til 31. oktober.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon