Carl-Erik Grimstad (V) på vei til Stortingets talerstol. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

I debatten om den nye mediemeldingen så sammenliknet «kongehusekspert» Carl-Erik Grimstad Resett med en søppelplass.

«Det fins ikke noe sted mangfoldet er større enn på en søppelplass», sa han fra Stortingets talerstol. Hans uttalelse var slik:

– Jeg kan ikke se at såkalte alternative medier medier beriker vår meningskultur – heller tvert imot, de ligger langt utenfor vanlig publisistisk standard, og bidrar jevnlig til å undergrave norsk presseetisk norm. Med ansvar følger som regel frihet, det er påviselig ikke slik at det motsatte – at frihet medfører ansvar, er tilfellet. Resett er så langt, får jeg si, president, et godt eksempel på dét.

annonse

Les også: Venstre-politiker om alternative medier: «Det fins ikke noe sted mangfoldet er større enn på en søppelplass.»

Men den samme stortingsrepresentanten har selv blitt anklaget for å spre sladder og svada.

Grimstad har vært en ettertraktet synser og ble titulert som «kongehusekspert». Det på bakgrunn at han hadde jobbet for kongefamilien fra 1990 til 1993.

annonse

Fra han sluttet ble hans gamle arbeidsplass et levebrød.

For meg er han død, og dette er hans begravelse, tordnet nå avdøde Ari Behn om Carl-Erik Grimstad i 2009

– Ari Behn har de siste dagene gått hardt ut mot Grimstad, som han mener har kommet med sladder og svada om kongehuset. Carl-Erik Grimstad jobbet som soussjef på Slottet i tre år. Behn hevder at statsviteren fikk sparken fra sin stilling ved Slottet, noen prinsessegemalen skal ha fått opplyst fra anonyme kilder, skrev TV2.

Det lyder litt hult når en slik mann anklager andre for å mangle «presseetisk norm» og «at frihet medfører ansvar». Grimstad ble gammelmedias selvutnevnte ekspert på alt som foregikk hos sin gamle arbeidsgiver. Han har også skrevet bøker om kongefamilien, den første boken «Bak fasaden: historien om den kongelige væremåten», ble utgitt allerede året etter at han forlot slottet.

Les også: Hva vet Carl-Erik Grimstad fra partiet Venstre om islam, egentlig?

Strak arm

annonse

Han ble tabloidens Lars Gule, en som kan gi et fyldig svar på strak arm.

Kongehuseksperten ble de tradisjonelle medienes yndling – det var bare å ringe han og et rykte ble til en «nyhet». Det var slik han tjente nok til livets opphold, og ikke minst skapte han seg et navn. Noe som nok også førte han inn på stortinget for partiet Venstre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon