annonse
annonse

«NRK er blant de hovedansvarlige for at Norge ligger i åndelig mørke», skrev Document i en kommentar til en falsk nyhet fra NRK.

I videoen øverst sier mangeårig NRK-journalist Sidsel Wold at «Donald Trump forsøkte å kjøpe hele det tyske vaksineprogrammet ganske tidlig i år for å sikre vaksiner til USA, og det var før pandemien hadde begynt å spre seg i USA».

Men påstanden er falsk. Donald Trump har aldri forsøkt å kjøpe «hele det tyske vaksineprogrammet».

annonse

Den falske nyheten Wold viser til ble først publisert i den tyske avisen Welt am Sonntag. Deretter ble den gjengitt i flere norske medier, deriblant NRK.

Samme dag som Welt am Sonntag publiserte den falske nyheten, sendte CureVac ut en pressemelding. Der sto det at selskapet avviste «alle nåværende rykter om et oppkjøp», noe som førte til at NRK måtte korrigere sin egen artikkel, som hadde følgende tittel:

«Sinne i Tyskland: Trump ønsket vaksine eksklusivt for USA»

annonse

Les også: – Dagbladets journalistiske standard er på linje med IQ til neandertalere som på en god dag ville klart å åpne en dør

Også VG laget sak på den falske nyheten fra Tyskland. Saken førte til massivt sinne blant Trump-kritikere på sosiale medier.

En av reaksjonene kom fra Ap-politiker Cathrine Palm Spange, som sa hun håpet at «forskjellige fæle ting» rammet USAs president, i en uttalelse på Twitter. Hetsen mot Trump var også svært massiv i kommentarfeltet, som følge av den falske nyheten fra VG.

Resett publiserte en artikkel om hetsen mot Trump, og Ap-politiker Palm Spange valgte kort tid etter Resett-saken å slette sin egen Twitter-melding.

– Ødelagt i hodet

Document-skribent Christian Skaug skrev en kommentar angående Wolds uttalelser om Trump og det tyske vaksineprogrammet torsdag. Der langet han ut mot statskanalen, og skrev at de er hovedansvarlig for at Norge ligger i et «åndelig mørke».

«NRK, som får seks milliarder kroner av skattebetalernes penger hvert år, har formidlet fake news i den hensikt å skade den amerikanske presidenten. Det er ganske enkelt politisk løgnpropaganda.»

annonse

«Man blir ikke bare desorientert og lurt av å bruke NRK i et uunngåelig forgjeves forsøk på å holde seg orientert, man blir i lengden helt ødelagt i hodet. Det er alvorlig så lenge statskanalen har mange seere. NRK er blant de hovedansvarlige for at Norge ligger i åndelig mørke», skrev Skaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon