Migranter passerer over Tysklands grense mot Østerrike Illustrasjonsfoto: AP Photo/Kerstin Joensson
annonse
annonse

Nød og ustabilitet i Midtøsten og Nord-Afrika kan lede til kraftig økt migrasjon til Europa.

Nina Gregori, som er sjef for EUs asylmyndighet EASO mener at EUs medlemsland må være forberedt på at antallet migranter til Europa snart vil øke. Dette skal skyldes ustabilitet i Midtøsten og Nord-Afrika.

Ved coronakrisens utbrudd hadde det skjedd en kraftig økning i antall asylsøkere til Europa. Da EU-landene deretter stengte grensene ble antall asylsøknader nesten halvert. Nå som grensene er i ferd med å åpnes igjen kan dette snu totalt.

annonse

– Vi kan selvsagt ikke angi noen eksakte tall. Vi spekulerer ikke i hvor mange flere asylsøknader Europa kan vente seg, sier Gregori til Sveriges Radio.

– EASO har ingen krystallkule, men vi har informasjon og vi kan se trendene. Det er viktig å komme med en tidlig advarsel.

Les også: 54 prosent av svenskene ønsker færre flyktninger

Terror

annonse

Asylmyndigheten mener at problemene i kjølvannet av coronakrisen i Midtøsten og Nord-Afrika; fattigdom, matmangel og ustabilitet, kommer til å sørge for økt migrasjon fremover.

Utover dette erfarer EASO at IS og andre islamske terrorgrupperinger kan komme til å styrkes, og drive mennesker til å migrere.

– Når EUs grenser åpnes kan migrasjonen ta ny fart, sier Nina Gregorini.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon