Christian Tybring-Gjedde (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Christian Tybring-Gjedde skriver at han gir og tar imot harde politiske angrep. Men det finnes en grense. Den krysset utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide – hun kalte ham rasist.

– Eller som utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide uttrykket det fra Stortingets talerstol; «det kan være fordi jeg har en litt annen innstilling til mennesker som kommer fra et annet sted». Akkurat da forlot jeg Stortingets talerstol, skriver han i Dagbladet og legger til.

– Utenriksministeren mer enn insinuerte at hun har et bedre menneskesyn enn meg og med det fremhevet seg selv som moralsk overlegen. For meg fremstår det som verbal hersketeknikk som ikke hører hjemme i Stortinget. For så vidt ingen andre steder heller.

annonse

Les også: La det ikke være noen tvil: Utenriksministeren antydet at Tybring-Gjedde er fremmedfiendtlig

Tybring-Gjedde skriver videre at en rekke politikere, offentlig finansierte organisasjoner og fremtredende samfunnsaktivister mener Norge bør ha et høyt årlig mottak av kvoteflyktninger. Utenriksministeren er en av disse.

Så mange vil være helt umulig å håndtere, sier Tybring-Gjedde. De tilpasser seg ikke samfunnet, de viser ikke aksept og forståelse av våre verdier. Slik som likestilling, sekulære rettsregler, ytringsfrihet og individualisme

annonse

Videre skriver han at de som vil ha et høyt mottak av flyktninger selv ikke opplever konsekvensene den. Eliten lever i en annen verden, og de som får byrden er de som må leve med konsekvensene av politikernes moralske generøsitet.

Les også: Vis storsinn: Sett dere ned og si unnskyld til hverandre, Tybring-Gjedde og Eriksen Søreide

– Jeg hadde håpet og forventet at utenriksministeren relativt enkelt ville ha beklaget ovennevnte verbale angrep på meg og at vi raskt kunne forsones. Det har ikke skjedd. At ulike medier bruker alt de har av kraft for å gjøre utenriksministeren til offeret i denne sammenheng er som forventet, men det kan jo hende at Ine Marie Eriksen Søreide en sjelden gang kan ha trådt litt skjevt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon