Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Koronapandemien sørger for mangel på barnetog over hele verden, men i Shanghai deltok over 80 personer i årets 17. mai-tog.

– Så vidt vi forstår, er vi det eneste 17. mai-toget i Kina og trolig også i andre land, sier generalkonsul Kristin Iglum i Shanghai til NTB.

Tradisjonen tro ble det også i år feiret med barnetog, korps, is og kaker i den kinesiske storbyen.

annonse

– Shanghai er den byen med flest nordmenn i Kina, så det er tradisjon for en stor 17. mai-feiring. Det var ekstra positivt at vi fikk lov til å ha arrangementet, fortsetter hun.

At forberedelsene har vært uvanlige, er ikke til å legge skjul på. Godkjennelsen kom relativ kort tid før nasjonaldagen.

– Det har gått veldig fort. Vi har gått og ventet på å få en godkjennelse, så har det vært restriksjoner, så det var ikke så lett. Vi fikk endelig svar 28. april, så vi har hatt to og en halv uker. Vanligvis begynner vi planleggingen i februar, sier Elisabeth Røed i Klubb Norge Shanghai som arrangerer feiringen.

annonse

I Shanghai, som har over 24 millioner innbyggere, har det kun vært 536 bekreftede tilfeller av koronasmitte og kun seks koronarelaterte dødsfall.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon