Nettavisen gjenga meningsmålinger som viste seg å være falske i 2016. Nå gjengir de målinger som hevder Biden leder mot Trump i repsidentkampen. Foto skjembilde nettavisen.no
annonse
annonse

Nettavisen melder nå at Joe Biden leder på meningsmålingene mot Donald Trump.

Husker du da den etablerte norske pressen viste til meningsmålinger i USA fra den venstreorienterte pressen som ga Hillary Clinton 90 prosent sjanse til å vinne valget?

– 90 prosent sjanse for at Hillary Clinton vinner valget, skrev NRK på valgdagen 8.november 2016.

annonse

Også Nettavisen skrev om de mange uriktige meningsmålingene som har blitt latterliggjort i ettertid.

– Hillary Clinton har 90 prosent sjanse til å vinne presidentvalget i USA, ifølge en beregning gjort av Reuters og Ipsos, skrev de.

Biden favoritt

annonse

Nå er de samme mediene i gang igjen. I en ny artikkel i Nettavisen hevdes det at «folket har vendt ryggen til Trump» under koronakrisen, og at Joe Biden er favoritt til å ta over presidentskapet.

– Dette har også fått mange amerikanere til å vende Trump ryggen, og heller gi sin støtte til Demokratenes representant Joe Biden. I en meningsmåling fra onsdag 13. mai viste tallene at 51 prosent ville ha stemt på Biden ved det kommende valget i november, mens 46 prosent ville ha stemt på Trump, skriver Nettavisen uten å linke til målingen det er snakk om.

Også de andre etablerte mediene har formidlet de samme målingene. Se bildesammendrag under.

Den etablerte pressen stoler på nye målinger der Biden er favoritt til å bli ny president. Skjermbilde ABC Nyheter, Dagbladet, TV 2, Nettavisen.

Norsk presse mot Trump

Helt siden Trump opplyste om sin deltagelse i presidentvalget har den etablerte pressen i Norge vært i krig mot den amerikanske presidenten og omtalt han i svært negative ordlag. Angrepene ble enda verre etter at Trump vant mot Hillary Clinton.

Blant annet tegnet VG Hitler-bart på Trump med teksten «denne kjeften splitter USA». Etter Hitler-barten, som ble malt over hele forsiden til avisen, ble VGs Gard Steiro belønnet som «årets redaktør» av Oslo redaktørforening.

annonse

Også TV 2 har vært utelukkende kritisk i sin dekning. Blant annet har USA-korrespondent Fredrik Græsvik spekulert om Trump er en «russisk agent».

Den negative Trump-dekningen er også noe som har foregått hos statskanalen NRK. De har åpenlyst innrømmet at de ikke ønsker å være nøytral i sin dekning av den amerikanske presidenten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon