Matteo Salvini. Foto: Roberto Monaldo/LaPresse via AP
annonse
annonse

Aboubakar Soumahoro, en talsmann for ulovlige innvandrere, mener at hvis illegale ikke får opphold, så vil de gå ut i streik.

– Skal illegale migranter gå til streik nå? Unnskyld meg, hvilket land lever vi i?, utbrøt lederen av Italias største parti, opposisjonspolitikeren Matteo Salvini, da de to møttes til debatt. Det skriver Breitbart.

Landbruket i Italia er avhengig av sesongarbeidere. På grunn av virusutbruddet er grensene stengt. Italias landbruksminister Teresa Bellanova vil gi arbeidstillatelse til flere hundre tusen ulovlige migranter. Men dette forslaget har møtt sterke protester fra lederen av opposisjonspartiet Lega, Matteo Salvini.

annonse

Les også: Salvini river ned migrantleir

Hundretusenvis av ulovlige innvandrere 

Det finnes flere hundretusen illegale i Italia. De jobber i den svarte økonomien. Mange av dem er løsarbeidere i landbruket. Ifølge Italias bondelag (UILA) er 36 % av arbeiderne i landbruket utlendinger, og de fleste er fra Afrika. Det kom en ny lov i 2017 med opptil åtte års fengsel for de som rekrutterte og utnyttet migranter. Likevel er det nær 300 000 illegale arbeidere i italiensk landbruk, og disse er med på å skape milliarder av euro i fortjeneste.

annonse

Men nå krever de å få opphold i retur

Salvini forsøkte å rydde opp da han var innenriksminister. Han rev en stor migrantleir helt sør i Italia. Der bodde det 1500 afrikanere under presenninger og bølgeblikk. De ble grovt utnyttet i landbruket, og lønnen var knapt 1/4 av minstelønn. Men likevel er det mer enn hva kan tjene i hjemlandet. Løsarbeiderne har heller ingen arbeidskontrakt eller helseforsikring.

Les også: Coronavirusutbruddet i Italia baner vei for statsminister Salvini

– Vi streiker også for dere forbrukere, fordi deres matvarer er et resultat av utnyttelse, sier Soumahoro.

Salvini er enig i problemstillingen rundt utnyttelse, men han støtter ikke en streik for å oppnå oppholdstillatelse.

– Problemet er om vi fortsetter å regulere ulovlige migranter, da får vi slaver. Jeg vil ikke at mennesker skal jobbe i åkeren for tre euro om dagen – en kollektiv bestemmelse om opphold vil føre til mer utnyttelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon