Jonas Gahr Støre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Jonas Gahr Støre mener at coronakrisen ikke kan bekjempes med Høyre-politikk.

– Krisen har avkledd Høyre-politikken. De har blitt nødt til å legge sine kjepphester til side. Krisen vi står midt i, møter vi med velferdsstaten og felleskapets sterke muskler, sier Ap-lederen til Dagbladet.

Han peker på at flere av regjeringens satsninger er stanset. Fritt behandlingsvalg er stoppet. Regjeringen har reversert kuttet i kommunenes mulighet til å ta inn eiendomsskatt, som de hadde lagt opp til.

annonse

– Dette er typisk. At sykehusene våre skulle finansiere private aktiviteter fra sine budsjetter har vi kritisert fra dag én. Det innebærer en svekkelse av tilbudet og det er dyrt. Disse reformene står seg ikke når det drar seg til. Det som virker i krisetider er ikke typisk høyrepolitikk, det er hentet fra den sosialdemokratiske verktøykassen, sier Støre.

Les også: Derfor er Jonas Gahr Støre uegnet som statsminister

Politisk spill

annonse

Parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, er ikke imponert over Ap-lederens analyse.

– Igjen virker Støre og Ap mer opptatt av politisk spill enn å komme med løsninger på den alvorlige situasjonen Norge står i. Høyre i regjering har vært opptatt av å holde smitten nede, få folk i jobb og ta hverdagen tilbake, sier han til Dagbladet, og legger til at det Norge nå trenger er å skape nye jobber i privat sektor som kan finansiere velferden, noe Aps skatteøkninger vil forhindre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon