Det var ikke helt folketomt i Karl Johans gate i Oslo 17. mai, men langt færre enn vanlig var ute. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det var betydelig færre folk i gatene på årets koronapregede 17. mai. I Oslo var folks bevegelser bare 37 prosent av normalen, ifølge tall fra Telenor.

Blant de største byene her i landet var det kun Fredrikstad som hadde en økning i bevegelser. Der var mobiliteten 110 prosent av normalen, viser tallene som NTB har fått tilgang til.

Normalnivået Telenor tar utgangspunkt i, er 17. februar i år.

annonse

Målingen omfatter også grunnlovsstedet Eidsvoll, som hadde en mobilitet på 115 prosent av normalen. For landet under etter var tallet 75 prosent.

Mer enn halvert flere steder

Med 37 prosent av normalt nivå var det Oslo som hadde den laveste 17. mai-bevegelsen. For andre større byer var tallene slik:

* Bergen 50 prosent

annonse

* Trondheim 46 prosent

* Stavanger 52 prosent

* Tromsø 57 prosent

* Drammen 61 prosent

* Bodø 53 prosent

* Kristiansand 49 prosent

annonse
På topp under nasjonalsangen

Datatrafikken på nasjonaldagen hadde en markert topp klokken 13, da hele Norge sang nasjonalsangen. Snapchat var en viktig bidragsyter til denne toppen da «alle» skulle forevige allsang fra balkongene, ifølge Telenor.

Samtidig sendte folk rundt 1,3 millioner bildemeldinger via Telenors nett, noe som er rekordmange. På en normal dag er tallet 500.000.

Administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge er fornøyd.

– 17. mai er hele Norges festdag. Tallene viser en imponerende nettaktivitet på en dag folk normalt fyller gater og torg. Da er det godt å se at folk kan holde kontakten med familie og venner på telefon og nett, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon