Skjermbilde YouTube
annonse
annonse

Demokratenes ledende politiker i Kongresse kaller president Donald Trump «sykelig overvektig». 

Nancy Pelosi (D) er speaker i Representantenes hus og en ledende skikkelse i den demokratiske partiet. På CNN på mandag fikk hun spørsmål om hva hun syntes om at Trump på en pressekonferanse sa at han tok hydroksyklorokin forbyggende mot Covid-19.

«Når det gjelder presidenten, er han presidenten, og jeg vil helst at han ikke tar noe som ikke er godkjent av forskerne, spesielt i hans aldersgruppe og i hans, skal vi si, vektgruppe – sykelig overvektige,» sa hun.

annonse

Sykelig overvekt defineres hvor man har en kroppsmasseindeks (KMI) over 40. Den beregnes slik: KMI = vekt(kg) / høyde(m)2

Det anslås at over 40 prosent av den amerikanske befolkningen har vektproblemer.

Omstridt

Hydroksyklorokin brukes mot malaria og også mot andre sykdommer. Allerede fra februar kom det opplysninger om at medisinen ble brukt i Kina. Det er kjent at norske leger har skrevet ut og brukt medisinen selv i mange uker, også forebyggende, slik Trump nå gjør.

I midten av mars kunne NTB rapportere at Legemiddelverket måtte innføre rasjonering i Norge på hydroksyklorokin, som selges under navnet Plaquenil, i forbindelse med at norske legers bruk av medisinen førte til hamstring.

Det foregår også systematiske tester for å se om det virker, blant annet norske sykehus er med på forsøkene. En fransk studie viser gode resultater, andre viser bivirkninger.

I amerikanske mainstream medier (MSM) har nettopp bruken av hydroksyklorokin blitt et tema for å latterliggjøre Donald Trump.

De norske forsøkene med medisinen Trump tar, fortsetter.

På Breitbart har Nancy Pelosis uttalelse skapt store reaksjoner. En artikkel om saken har allerede fått nesten 5000 kommentarer.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon