En Airbus A-380 i luften under en demonstrasjonsflygning i 2015. Flyselskapet Air France setter samtlige av sine ni fly av denne typen på bakken for godt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Air France sin flåte på ni Airbus A380-fly, verdens største passasjerfly, har blitt satt på bakken for godt og kommer aldri til å ta av igjen.

Det opplyser Air France-KLM-gruppen onsdag.

Det franske flyselskapet hadde opprinnelig planlagt å fase ut de enorme passasjerflyene innen utgangen av 2022. Men på grunn av koronakrisen har samtlige ni fly blitt satt på bakken. Og der blir de stående, har Air France besluttet.

annonse

Flyprodusenten Airbus kunngjorde i fjor at den stanser produksjonen av gigantflyene i 2021. Firemotorsflyet i to fulle etasjer kan ta opptil 853 passasjerer.

Men Airbus har slitt med å få solgt flyene ettersom mange flyselskaper heller foretrekker mindre, mer fleksible og bredere enetasjersfly med to motorer. Slike fly er også billigere i drift.

I Airbus’ ordrebok er det nå kun ordre på ni nye fly. Åtte skal til Emirates, som eier om lag halvparten av alle A380-fly som er produsert, og ett skal til japanske All Nippon Airways.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon