Lindsey Graham. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ønsker at all informasjon rundt Obama-administrasjonens rolle i FBI-granskningen av Trump administrasjonens Russland-koblinger skal være på bordet innen amerikanerne går til stemmeurnene i november.

Lederen til Senatets justiskomité, republikanske Lindsey Graham, sa tirsdag at han planlegger å fullføre etterforskningen av opphavet til FBIs granskning av den såkalte sammensvergelsen mellom Trump-kampanjen og Russland, og utgi en offentlig rapport om funnene før det amerikanske presidentvalget mot slutten av året.

– Jeg vil gjøre det før valget. Jeg vil få ut all tilgjengelig informasjon, sa Graham til journalister, ifølge CNN.

annonse

Crossfire Hurricane

Graham ønsker å forklare det amerikanske folket akkurat hva som skjedde under FBI-granskningen – kjent under kodenavnet «Crossfire Hurricane».

– Jeg ga Mueller all den plassen han trengte for å gjøre jobben sin. Han har gjort jobben sin, vi har fått Mueller-rapporten, vi kommer til å få dette ferdig innen oktober, sa han.

annonse

Stevninger

Mandag kunngjorde Graham at utvalget hans planlegger å få vitneforklaringer og undersøke dokumenter fra topp embetspersoner under Obama-tiden, som en del av granskningen.

Les også: Trump: – Ikke noe tvil om at Obama og Biden var involvert i Russland-bløffen

Stevningene vil dekke den sparkede FBI-direktøren James Comey, tidligere CIA-direktør John Brennan, og tidligere direktør for nasjonal etterretning (DNI) James Clapper.

Liste

I forrige uke offentliggjorde lederen av Senatets komité for intern sikkerhet, Ron Johnson, og lederen av Senatets finanskomité, Chuck Grassley, en avklassifisert liste over Obama-tjenestepersoner som ba om at navnet til Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, skulle offentliggjøres mellom 8. november 2016 og 31. januar 2017.

annonse

Listen inkluderer Clapper, Brennan, sammen med tidligere amerikanske ambassadør i FN Samantha Power, tidligere stabssjef for Det hvite hus, Denis McDonough, og tidligere visepresident Joe Biden.

Henlagt

Tidligere i mai henla det amerikanske Justisdepartementet sin straffesak mot Flynn, som erklærte seg skyldig i 2017 for å avgi falske uttalelser til FBI om hans kommunikasjon med den russiske ambassadøren til USA, Sergey Kislyak, under president Donald Trumps overgangsperiode.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon