annonse
annonse

Sikkerheten og personvernet er ikke godt nok ivaretatt, fastslår ekspertgruppen som har sett på Smittestopp-appen. De kommer med flere anbefalinger.

Noen av anbefalingene fra gruppen er å fjerne data man ikke trenger, blant annet ved kortere lagringstid, vurdere en mer distribuert løsning og dele opp appen ut fra det todelte formålet – smittesporing og analyse, og gjøre det mulig å velge å delta kun for det ene formålet, heter det i regjeringens pressemelding.

– Denne rapporten er viktig i arbeidet med utviklingen av appen og for å rette opp feil og sårbarheter. Ekspertgruppens innspill vil bidra til å gjøre appen bedre og tryggere, sier helseminister Bent Høie (H).

annonse

Kort tid etter lanseringen 16. april hadde halvannen million nordmenn lastet ned appen. I slutten av april hadde Smittestopp 900.000 aktive brukere, men tallet har fortsatt å falle. 12. mai opplyste Folkehelseinstituttet at antall aktive brukere er 689.421.

Appen skal hjelpe med smittesporing og varsle brukeren om vedkommende har vært i nærheten av personer smittet av koronaviruset.

Folkehelseinstituttet vil komme med en ny plan for fremdriften av testingen av appen siden smittesituasjonen i Norge er annerledes nå enn for en måned siden. Den vil komme i løpet av neste uke.

annonse

FHI vil korte ned datalagringstiden i Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet jobber med å korte med lagringstiden for data i Smittestopp-appen. Nå lagres data fra brukere i 30 dager.

– Vi ser på hvordan vi kan redusere lagringstiden. Dette er innspill som vi vil bruke god tid på å vurdere, og som vi vil komme tilbake til, sa fungerende assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i Folkehelseinstituttet under den daglige koronapressekonferansen onsdag.

Hun understreket at de mener personvernet totalt sett er ivaretatt i appen.

– Vi er enige om at det gjenstår enkelte forhold, som påpekt, som skal og bør forbedres, sa hun.

En uavhengig ekspertgruppe leverte onsdag en rapport om Smittestopp-appen, hvor de konkluderer med at personvernet og sikkerheten i appen ikke er godt nok ivaretatt.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon