Sveriges sosialminister Lena Hallengren vil ikke ha noen utredning om svensk narkotikapolitikk, siden hun uansett ikke vil endre mening. Foto: Jonathan Nackstrand /AFP
annonse
annonse

Tretti år med mislykket narkotikapolitikk. Men den svenske regjeringen vil ikke utrede spørsmålene, selv om dødstallene stiger og Folkhälsomyndigheterna (FHM) anbefaler en utredning.

Henrik Jönsson er en populær svensk YouTube-profil. Han beskriver seg selv som «uavhengig libertariansk entrepenør og samfunnsdebattant». Hver lørdag kl. 08.00 legger han ut en video hvor han snakker om ulike samfunnsspørsmål.

I sin video fra 16. mai diskuterer Jönsson svensk narkotikapolitikk. Mange av temaene han tar opp kan overføres direkte til norske forhold.

annonse

Les også: Erna Solberg: – Denne regjeringen kommer ikke til å legalisere hasj

Blant annet stiller Jönsson spørsmålet: Hvordan kan regjeringen kreve at alle må følge FHMs råd i forbindelse med coronaviruset, samtidig som de selv nekter å lytte til råd fra FMH i spørsmålet om narkotikapolitikken?

Les også: Legalisering av cannabis, hva er konsekvensene?

annonse

Den britiske psykiateren Anthony Daniels, best kjent under pseudonymet Theodore Dalrymple, er en sterk motstander av legalisering. Han mener de kriminelle ikke er kriminelle for å selge narkotika, men for å tjene penger. En legalisering med aldersgrense vil bare få de kriminelle til å finne et nytt marked, som på barne- og ungdomsskoler.

Du kan se den interessante videoen nedenfor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon