17. mai-vold: En mann av annen etnisk opprinnelse enn norsk gikk på nasjonaldagen tilsynelatende uprovosert til angrep på nordmenn som feiret dagen.
17. mai-vold: En mann av annen etnisk opprinnelse enn norsk gikk på nasjonaldagen tilsynelatende uprovosert til angrep på tilfeldige feirende. Foto: Privat
annonse

Se bildene av en ung mann med ikke etnisk norsk bakgrunn gå til uprovosert angrep på nordmenn som feiret nasjonaldagen.
En mann av annen etnisk opprinnelse enn norsk gikk 17. mai tilsynelatende uprovosert til angrep på tilfeldige personer som var ute for å feire nasjonaldagen. 

Hendelsen fant sted på et utested like ved Solli plass på Oslo vest. På videoen som Resett har sett, kan man observere mannen gjentatte ganger gå tilsynelatende uprovosert til angrep på cafegjester og andre tilfeldig tilstedeværende. 

I BAKKEN: En festpyntet kvinne deiset i bakken under basketaket. Foto: Privat
I BAKKEN: En festpyntet kvinne deiset i bakken under basketaket. Foto: Privat

Nøytrale ordelag

annonse

VG valgte å beskrive hendelsen i nøytrale ordelag:

«Rundt klokken 14.50 kom det melding til politiet om en ung mann som slo rundt seg ved Solli Plass. En patrulje på stedet fikk raskt kontroll på ham og andre involverte.


– Det virket som han slo både ukjente og kjente. En kompis hadde litt blod i ansiktet, sier operasjonsleder Tor Grøttum til VG.»

Avisen har heller ikke skrevet noe om bakgrunnen til gjerningspersonen, selv om VG skal ha fått tilsendt en video fra hendelsen. 

annonse

– Slo uprovosert

Men tilstedeværende har skrevet en skriftlig observasjon av det som skjedde, som Resett har fått tilsendt: 

SLAG: Ut fra bildene Resett har fått tilsendt fremstår volden som uprovosert. Foto: Privat
SLAG: Ut fra bildene Resett har fått tilsendt fremstår volden som uprovosert. Foto: Privat

«Umiddelbart begynte han å lage kvalme. Flere av oss ba han pent om å gå. Helt uprovosert slo han til en i vårt følge, og brakk nesen på vedkommende. Han var såpass ute av kontroll at han så forsøkte å slå til alle som var tilstede. En jente i vårt følge ble lagt i bakken, en annen ble skikkelig truffet i ansiktet. Videre ble samtlige forsøkt slått ned da vi prøvde å roe ned situasjonen og ba han nok en gang om og gå. Blant disse ble minst tre stykker i vårt følge også truffet.»

Mannen skal ha vært i følge med en guttegjeng.  Han skal ha vært kjent for flere av de som observerte hendelsen. 

«Flere i vårt følge ropte til guttegjengen som i hovedsak bestod av ikke etniske nordmenn, at vi ikke var uvenner eller ønsket noe som helst bråk. Han slo også til en av kameratene sine som etter en stund forsøkte å trekke han unna. Forbipasserende ble helt sjokkerte, og også en taxisjafør av utenlandsk opprinnelse stoppet bilen og gikk ut i et forsøk på å roe ned mannen.»

annonse

En vekter kom også til stedet, men heller ikke han klarte å få kontroll på gjerningsmennene.

Såpass ute av kontroll var altså situasjonen, på åpen gate under feiringen av vår nasjonaldag. En glede denne guttegjengen tydeligvis ikke unnet oss. Ingen i vårt følge har noen gang sett denne gjengen tidligere.»

Ifølge VG har politiet loggført hendelsen som en kroppsskade. Avisen skriver også i sin sak om samme hendelsen at ingen våpen eller gjenstander ble brukt.

Resett har kontaktet VG for en kommentar til saken. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse