President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

President Donald Trump sier at han ikke er i tvil om at tidligere president Barack Obama og tidligere visepresident Joe Biden var personlig involvert i det han kaller Russland-bløffen.

USAs president kom med kommentarene som en reaksjon på de siste uttalelsene fra justisminister William Barr, som mandag sa at han ikke forventet at justisdepartementet ville sette i gang kriminelle etterforskninger mot verken Obama eller Biden. Dette basert på kunnskapen hans om den pågående etterforskningen om opphavet til den påståtte sammensvergelsen mellom Russland og Trump-administrasjonen.

Ulovlig fjerning

annonse

Trump mente likevel at det var hans oppfatning at Obama og Biden var personlig involvert i etterforskningen, som han beskrev som en «ulovlig fjerning av en president.»

– Jeg ville tro at det ville være veldig, veldig alvorlig. Det var en fjerning av en president, sa han.

Les også: Flere tjenestepersoner under Obama ba om å «avdekke» identiteten til Michael Flynn

annonse

– Jeg er ikke i tvil om at de var involvert i denne bløffen, noe av det verste som noen gang har skjedd i dette landet i form av politisk skandale. Jeg har absolutt ingen tvil om at Obama og Biden var involvert, la han til.

Tillit

Trump sa at han har tillit til Barr, som han beskrev som «en hederlig justisminister», og som ville gjøre «en hederlig jobb.»

– Jeg skal la justisministeren ta alle disse beslutningene. Jeg har holdt meg unna det fordi det er riktig å gjøre, sa han.

Trump sa videre at han ikke hadde sett Barrs merknader, men virket trygg på at etterforskningen vil være rettferdig.

– Jeg er bare overrasket over at jeg personlig ikke er i tvil. Jeg er ikke i tvil, men han kan ha en annen oppfatning, sa han.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon