President Donald Trump. Foto: Evan Vucci/ AP/ NTB scanpix
annonse
annonse

President Trump har mer støtte enn Joe Biden blant velgerne i viktige «slagmarkstater» for å avgjøre utfallet av presidentvalget i november.

Tallene kommer frem i en meningsmåling foretatt mellom 15. mai og 17. mai – publisert av Change Research på vegne av CNBC onsdag. Den inkluderer 5.408 sannsynlige velgere i «slagmarkstatene» Arizona, Florida, Michigan, North Carolina, Pennsylvania og Wisconsin, og viser at presidenten har en liten ledelse over Demokratenes sannsynlige presidentkandidat. Trump fikk 48 prosent oppslutning, mens Biden hadde 46 prosent – med en feilmargin på 1,9 prosent.

Meningsmålingen viser også at Trump har betydelig mer støtte blant uavhengige velgere i disse «slagmarkstatene» enn Biden, og slår den tidligere visepresidenten med 41 prosent mot 32 prosent i denne velgergruppen.

annonse

Les også: Meningsmåling: Stort antall amerikanere vil unngå offentlige hendelser inntil en vaksine er tilgjengelig

Mens velgerne forblir splittet om hvem som vil håndtere coronavirus-pandemien bedre, mener en stor majoritet at Trump vil gjøre en bedre jobb enn Biden med å håndtere økonomien fremover – 51 prosent mot 40 prosent.

Coronaviruset

Republikanere har generelt sett et mer positivt syn på fremtiden når det kommer til coronaviruset.

annonse

Mens 70 prosent av republikanerne mener at ting forbedrer seg, har demokrater og uavhengige velgere en tendens til å være uenige. Mens 35 prosent av uavhengige mener situasjonen er i ferd med å forbedre seg, er kun 12 prosent av demokratene av samme oppfatning.

Meningsmålingen fant også at demokrater og uavhengige tror at det er mer sannsynlig at USA vil se en andre bølge av viruset innen utgangen av året.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon