Gladbach-supporterne er på plass mot Leverkusen. Foto: Rolf Vennenbernd / DPA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Borussia Mönchengladbachs gulljakt i tysk fotball går for tomme tribuner. I toppkampen mot Bayer Leverkusen lørdag er likevel 13.000 fans «på plass».

Gladbach er en av de store overraskelsene i tysk Bundesliga denne sesongen. Med åtte serierunder igjen å spille er klubben nummer tre på tabellen – kun seks poeng bak ledende Bayern München.

Viruskrisen gjør samtidig at klubbens supportere ikke får fulgt den spennende gulljakten fra tribunene. Det har gitt enkelte utløp for stor grad av kreativitet.

annonse

Mot femteplasserte Leverkusen lørdag er det nemlig håp om at hjemmelagets spillere vil føle fansens nærvær – til tross fort at kampen går bak lukkede dører. Nær 13.000 pappfigurer påført bilde av ansiktet til en av klubbens supportere er klare til å fylle tribunene.

Sesongkortinnehavere får plassere pappfiguren av seg selv på sitt faste sete.

Bak ideen står supportergrupperingen «Fanprojekt Mönchengladbach». En talsmann opplyser at enda flere pappfigurer blir klare til de kommende Gladbach-kampene. I alt skal antall bestillinger nærme seg 20.000.

annonse

– Det er en fin gest, som skaper atmosfære på stadion. Samtidig er det også en påminnelse om at fotball uten tilskuere ikke er det samme, sier Gladbachs sportsdirektør Max Eberl.

– Dette er fantastisk. Vi får virkelig følelsen av ikke å være alene når vi trener på stadion, sier trener Marco Rose.

Gladbach arrangerte den første kampen som noensinne er spilt i Bundesliga uten tilskuere. Den fant sted 11. mars, kort tid før den tyske fotballsesongen ble satt på pause som følge av viruskrisen.

Gulljagende Gladbach slo Eintracht Frankfurt 3–1 i sin første kamp etter restarten av Bundesliga.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon