Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Hovedindeksen på Oslo Børs endte med en nedgang på 1,61 prosent til 776,65 poeng etter et kraftig fall på morgenen. Norwegian-aksjen steg kraftig.

Norwegian-aksjen steg med hele 13,46 prosent i løpet av dagen og endte med en kurs på 2,95 kroner.

Equinor ble mest omsatt fredag, men falt med 3 prosent. DNB (-2,8) var nest mest omsatt, etterfulgt av Norwegian, Aker BP (-2,2) og Norway Royal Salmon (-0,4).

annonse

Mye av fallet skyldes en nedgang i oljeprisen natt til fredag. Det skjedde som en reaksjon på at Kina sa at de på grunn av pandemien ikke vil sette noe økonomisk vekstmål for i år. Det ble tolket som at landet vil investere mindre i infrastruktur, noe som i sin tur kan innebære at etterspørselen etter olje vil falle. Fredag ettermiddag selges et fat nordsjøolje for like over 34 dollar fatet, etter å ha hatt en verdt på 36 dollar før Kinas uttalelser.

Som følge av dette har også den norske kronekursen svekket seg gjennom natten.

De store utenlandske børsene har ikke vært vitne til de store endringene fredag. Unntaket er Hang Seng i Hongkong. Den stengte ned over 5 prosent etter at Kina har lagt fram en ny sikkerhetslov som kan ramme de demokratiske rettighetene byen har hatt.

annonse

Nikkei-indeksen i Tokyo var ned 0,8 prosent. DAX 30 i Frankfurt og CAC 40 i Paris var begge opp 0,2 prosent, mens FTSE 100 i London var ned 0,5 prosent.

I USA var det svak nedgang på de tre store indeksene. Den brede S&P-indeksen var ned 0,3 prosent, teknologiindeksen NASDAQ ned 0,2, og industritunge Dow Jones ned 0,5.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon