Det har vært stengte dører ved treningssentrene siden mars, men nå skal et lite utvalg medlemmer få prøve seg fram i et lite utvalg sentre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Fem treningssentre i Oslo skal gjenåpnes for et utvalg av medlemmene for å studere om åpne treningssentre vil føre til mer koronasmitte i samfunnet.

Den såkalte TRAiN-studien (Training in Norway) skal dele deltakerne inn i to grupper: Én gruppe som får trene på treningssenteret i to uker, og én som må trene som de har gjort ellers siden sentrene ble stengt 12. mars. Dersom spredningen av koronaviruset er lik i begge gruppene, vil det være trygt å gjenåpne treningssentrene i Norge, skriver studiens ledere i en pressemelding.

9.000 medlemmer i kjedene Sats, Evo og Stolt i Oslo vil få forespørsel om å delta, og de vil bli fordelt på gruppene ved loddtrekning. Kun medlemmer som er mellom 18 og 64 år og utenfor risikogruppa for alvorlig sykdom, vil få forespørsel.

annonse

TRAiN-studien ledes av professorparet Mette Kalager og Michael Bretthauer ved Universitetet i Oslo. Prosjektet har fått omtale i den amerikanske storavisa New York Times.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon