- Resett - https://resett.no -

Bioteknologi: Venstre feller en tåre og stemmer mot det de er for

Venstres stortingsrepresentanter får ikke stemme i tråd med sin egen overbevisning når Stortinget behandler endringene i bioteknologiloven.

– Det er visse nederlag vi gråter mer over enn andre, sier helsepolitisk talsperson Carl Erik Grimstad (V) til NTB.

Det knyttes spenning til om deres regjeringspartner KrF vil lykkes i å stanse opposisjonens forslag om å liberalisere loven på en rekke områder, ved å overtale Frp-politikere til å bryte med eget parti i saken.

annonse

Om ikke Venstre var bundet av regjeringsplattformen Granavolden, kunne Grimstad og hans partifeller stemt i tråd med egen politikk og vært med å sikre flertall for oppmykingen.

– I det store og det hele ville vi stemt sammen med opposisjonen. Det er bare å ta et blikk på vårt program, sier Grimstad.

Likevel vil ikke partiets representanter få gi uttrykk for sin ærlige mening når de trykker på stemmeknappen i stortingssalen.

– Vi har sagt at vi står fast på Granavolden, det kan vi ikke fravike på en enkeltsak, selv om det er en sak av stor prinsipiell betydning, sier han.

annonse
[1]

Han påpeker at Venstre ville kommet dårlig ut av det hvis regjeringspartienes representanter fikk stemme fritt. Da ville partiet blant annet tapt pelsdyrsaken, påpeker han.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474