Kjell Magne Bondevik mener Moria-barna bør hentes til Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) mener Norge har et moralsk ansvar for å hente flyktninger fra de greske flyktningleirene.

– Alle mennesker er like verdifulle. De barna og den andre, som lider i Moria-leiren er like verdifulle som deg og meg. Da kan vi ikke sitte rolig og se på denne lidelsen uten å gjøre noe, sier Kjell Magne Bondevik til TV 2.

Tirsdag skal Stortinget behandle et forslag om å hente sårbare flyktninger fra Hellas – blant dem mindreårige asylsøkere fra Moria-leiren. KrF og Venstre mener at Norge bør hente flyktningene, mens Høyre til nå har stått på at en avtale om en varig felleseuropeisk ordning må være på plass før Norge åpner døra for flyktningene.

annonse

Tidligere denne uken gikk KrF ut og sa at de kan søke flertall med opposisjonspartiene for å få flyktningene til Norge.

– Jeg vet at KrF i regjering kjemper for å få til en løsning, og det gjør de også nå i Stortinget, hvor saken kommer til behandling. Det er andre partier dette nå står på, men jeg håper de kommer til en enighet, sier Bondevik.

– Dette har Tyskland, Luxembourg og Portugal fått til. Hvorfor skulle ikke Norge greie dette? spør han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon