Folkehelseinstituttets nye app Smittestopp er allerede lastet ned av flere hundre tusen nordmenn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

75 prosent er positive til en sporingsapp for å bekjempe en alvorlig sykdom. Tallet faller imidlertid til 34 prosent dersom det blir obligatorisk å bruke den.

Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført av forskningsavdelingen i Telenor.

– En tydelig forklaring av hensikten med datainnsamlingen og om hva den enkelte skal få igjen for å dele sine data, har mye å si for holdningene til appen, sier Ole Christian Wasenden, som både er tilknyttet Telenors forskningsavdeling og Handelshøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

annonse

Undersøkelsen viser en høy tillit til helsemyndighetene i Norge – 87 prosent svarer at de har det. Den indikerer også stor aksept for de grepene norske myndigheter har gjort så langt.

Hovedbildet i undersøkelsen er at svært mange er bekymret for personvern knyttet til sitt digitale liv, mens langt færre har et høyt kunnskapsnivå om digitalt personvern. Videre viser den at de som har mye kunnskap om digitalt personvern, er mer negative til en smittesporingsapp enn dem med et lavt kunnskapsnivå om digitalt personvern.

Telenors forskere understreker at funnene ikke danner grunnlag for å si at appen Smittestopp er den riktige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon