Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Darko Vojinovic)
annonse
annonse

7 av 10 «flyktninger fra Syria» i 2015 var verken fra Syria eller flyktninger, men unge menn fra Afghanistan, Pakistan eller andre land der det ikke er krig. Slik er det også med de som oppholder seg i Moria-leiren, melder EUs grensepoliti Frontex.

Både Venstre og KrF presser regjeringspartner Høyre for å få på plass en løsning for å hente «barn» fra flyktningleiren i Hellas til Norge innen neste uke.

Ser man på «barna» på bildet til denne saken ser man unge menn, ifølge Frontex drevet avsted av dårlige økonomi i eget hjemland og forventet radikalt bedret økonomi i et europeisk land.

annonse

Det er altså i all hovedsak slike «barn» vi også denne gang kan forvente at «følelsesbrigaden» på Stortinget ønsker seg hit.

Les også: Bondevik vil ha Moria-barna til Norge: – Vi kan ikke se på denne lidelsen uten å gjøre noe

To av tre regjeringspartier går mot regjeringen!

Førstkommende tirsdag skal Stortinget behandle Moria-saken, som i økende grad er blitt en verkebyll for regjeringen til Erna Solberg.

KrFs parlamentariske leder Hans Fredrik Grøvan er tilsynelatende ikke opptatt av hvem Frontex forteller befinner seg i leiren, og Grøvan antydet tirsdag denne uka at partiet kan søke å skape flertall med opposisjonen for å hente barn fra Moria-leiren til Norge dersom regjeringen ikke kommer til enighet.

Også Venstre er klare på at en løsning må komme på bordet innen tirsdag etter at saken flere ganger har blitt utsatt.

Det vil rett og slett si at to av tre partier i regjeringen går imot sin egen regjering!

Ganske utrolig, og det hele altså basert på «føleri» og ikke på fakta.

Les også: Moria-leiren har blitt empatiens episenter

annonse

Norge bidrar allerede ekstremt mye

– Det er ingen tvil om hva Venstre mener om saken. Vi er opptatt av at Norge må bidra, slår innvandringspolitisk talsperson Solveig Schytz fast overfor NTB.

Norge har de siste årene bidratt med rundt 40 milliarder kroner årlig i bistand, og i tillegg mange milliarder til andre spesialprosjekter hvert år.

Dessuten brukes rundt 200 milliarder årlig her hjemme på å holde liv i de mange som har ankommet landet vårt som migranter, flyktninger eller kvoteflyktninger siden 1990-årene eller som familiegjenforente fra Pakistan de siste 50 årene.

Mange av disse, som ankom landet for flere tiår siden,  har fortsatt ikke kommet seg i arbeid eller lært seg norsk.

Ordet «integrering» er beviselig en floskel hos norske politikere, og det spiller altså ingen rolle om man får til integrering eller ei bare man er «snill».

Det å hente hit et antall personer i denne runden vil utelukkende inspirere atter andre migranter til å sette opp farten i retning Europa.

Disse formidable utgiftene må nødvendigvis gå på bekostning av noe annet.

Blinde for realitetene

Høyre har til nå stått på at en avtale om en varig felleseuropeisk ordning må være på plass før Norge åpner døra for «Moria-barna», og at EUs og Hellas’ initiativ til relokalisering av disse barna ikke møter regjeringens krav.

Men både Venstre og KrF mener at premisset i regjeringsplattformen om å søke felleseuropeiske løsninger på flyktningproblemer er oppfylt, ettersom 15 europeiske land nå har sagt ja til å ta imot «barn» fra Moria-leiren.

Hvor mange «enslige barn» Norge bør ta imot, har Venstre-politiker Schytz imidlertid ingen formening om.

– Men det er klart at vi som samfunn må bidra til å hjelpe dem som er mest sårbare og har størst behov. Jenter er mer sårbare og bør derfor prioriteres, sier hun.

Da er hun helt sikkert også klar over at de aller, aller, aller fleste av de som er i denne leiren er unge menn.

Schytz er helt sikkert også klar over at når disse «ankerbarna» får fotfeste her (for det er utelukkende derfor familier fra tredje verden sender sine «barn» avsted til foreløpig velstående, vestlige land), så ramler det inn 8-10 eller flere «familiemedlemmer», som man krever familiegjenforening for.

Her vanker det garantert mange tåredryppende reportasjer fra ukritiske NRK og ditto servil norsk presse fremover, dersom slike familiegjenforeninger skulle bli forsinket på noen som helst måte.

Les også: Kjendisaktivister krever at flyktningbarn evakueres til Norge: – Tanketom asylaktivisme med VG som talerør

Populistisk å være «innvandringsvennlig»

Kommunalkomiteen på Stortinget behandlet tirsdag denne uka en rekke forslag knyttet til «Moria-barna», men ingen av dem fikk flertall. Dermed sendte SV ut en invitasjon til Ap, Senterpartiet, Venstre og KrF om å jobbe fram en felles løsning innen neste tirsdag.

Også Ap og Sp har åpnet for å hente ut «barn» fra flyktningleirene i Hellas, der man altså ifølge Frontex primært har migranter drevet av økonomiske årsaker.

Det enorme ønsket Jonas Gahr Støre har for å vise seg fram som «human statsmann» og andre partiers populistiske utspill knyttet til Moria-leiren er trolig basert både på et ønske om å tilføre Erna Solberg politisk skade og dernest feighet, og evnen til å stå opp mot NGOer og andre, som med løgn forsøker å overbevise oss om at personene i Moria-leiren er barn og reelle flyktninger.

Med dette føleriet i et så enormt omfang må vi dessverre også denne gang konstatere at dagens stortingspolitikere i all hovedsak – med unntak av Fremskrittspartiet – bidrar til å svekke landet vårt økonomisk og kulturelt.

Slik kan vi ikke ha det lenger!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon