Illustrasjonsbilde Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
annonse
annonse

Fire av ti barnevernsbarn blir ikke snakket med i saker om dem eller familien deres, viser en ny rapport fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

I tilfeller hvor barnevernet snakket med barna i sine undersøkelser, ble det oftere satt i verk tiltak, skriver Vårt Land.

For barn over seks år endte 43 prosent av sakene med tiltak i slike tilfeller. Uten samtale var tallet 26 prosent.

annonse

Dersom barn over sju år ikke blir snakket med, skal behandleren begrunne hvorfor ikke. Det har kun skjedd i ett av fem tilfeller, ifølge rapporten.

– Dette er klart i strid med det gjeldende lovverket og tidligere anbefalinger. Funnene viser at det fremdeles er potensial for å snakke med flere barn, står det.

I saker hvor det ble begrunnet hvorfor barna ikke ble snakket med, er de vanligste årsakene blant annet alder, at barnet var i kontakt med andre instanser eller ønske fra barnet eller foreldrene.

annonse

Forskere fra Norce, Universitetet i Bergen (UiB), NTNU og Universitetet i Tromsø (UiT) har gått gjennom 1.123 saker fra 2015 til 2017 og sett på barns medvirkning. Rapporten, som ble lagt fram fredag, er del av et prosjekt fra Bufdir som ser på hvordan barnevernet undersøker saker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon