Leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

«Regjeringen er stadig på kollisjonskurs med folket enten det er snakk om energipolitikk og EU-byrået ACER eller EUs fjerde jernbanepakke.»

I Nationen tar Nei til EU-leder Kathrine Kleveland et kraftig oppgjør med regjeringens EU-tilpasning.

«Regjeringen er stadig på kollisjonskurs med folket enten det er snakk om energipolitikk og EU-byrået ACER eller EUs fjerde jernbanepakke som er til behandling i Stortinget i vår. Den mest EU-tilpasningsvennlige regjeringen vi noen gang har hatt, er rett og slett ikke på linje med den stabile motstanden i folket. Med den entydige motstanden mot EU, er det et paradoks at Norge gjennom EØS-avtalen fortløpende overtar så mange nye EU-regler», skriver hun.

annonse

Les også: Kathrine Kleveland gir seg som leder i Nei til EU

Hun viser til at EUs jernbanepakke nå skal opp i Stortinget før sommeren.

« Norge må bruke vetomuligheten og si nei. Det vil utvilsomt være et paradoks at det kan bli en KrF-statsråd, samferdselsminister Knut Arild Hareide, som vil stå ansvarlig som fagstatsråd for at Norge mister råderetten over sikkerhetskrav og at vi binder oss til EUs anbudsregelverk. KrF har tidligere uttalt at de ønsket å høste erfaringer av jernbanereformen før de aksepterte EUs jernbanepakke. Hvordan har de høstet de erfaringene allerede, når Go-Ahead nesten ikke har rukket å kjøre på Sørlandsbanen ennå?»

annonse

Hun mener også Covid-19-krisen gjør at vi må tenke nytt om norsk selvberging.

«En av lærdommene det frigjorte Norge tok med seg etter 1945, var å bygge opp sivil beredskap og solide lagre med korn, fôr og livsnødvendigheter. En annen lærdom var at det vesle dyrkbare arealet som fins i dette landet, må utnyttes til å produsere mat. Beredskapslager for korn ble nedlagt i Norge i 2003. Norge har doblet kornimporten siden tusenårsskiftet. Det er på høy tid å ta innover seg at et internasjonalt marked med ubegrenset tilgang på mat er en utopi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon