Andraya Yearwood og Terry Miller er biologiske menn som hevder seg i konkurranse med kvinner. Skjermdump YouTube
annonse
annonse

En dommer i en høyprofilert rettssak bes om å fratre, etter at han nektet advokatene å kalle biologiske menn for biologiske menn.

I Connecticut i USA pågår en rettssak som har fått mye oppmerksomhet. Det handler om transkvinner som ønsker å konkurrere som kvinner i ulike idretter. Transkvinner er personer som er født som menn, men definerer seg som kvinner. Det er ingen vitenskapelig uenighet blant biologer om at dette handler om biologiske menn. Transkvinner har fortsatt mannlig XY-kromosom i samtlige av kroppens celler.

Les også: Psykologspesialist: Vi kan komme til å stå overfor en av de største medisinske skandalene siden innføringen av lobotomi

annonse

Ved å nekte advokatene bruken av begrepet biologiske menn, tvinger dommeren den ene siden i en disputt til å adoptere motpartens virkelighetsforståelse og språk, skriver Libby Emmons i New York Post. Emmons er seniorredaktør for det kanadiske nettstedet The Post Millennial.

Advokatene som representerer kvinnene i saken mot transkvinnene mener dommeren med sin innstilling har vist seg inhabil, og ber om at dommeren trekker seg fra saken.

Kara Dansky er styremedlem i Women’s Liberation Front, en feministisk organisasjon som er skeptiske til den moderne kjønnsideologien. Hun mener dommeren går over streken:

annonse

– Retten blander seg inn i advokatenes profesjonelle og etiske plikt, som er å representere sine klienter på best mulig måte.

Les også: Kjønnsnøytrale toaletter får jenter til å bli hjemme fra skolen

Menn mot kvinner i friidrett

Saken handler om Andraya Yearwood og Terry Miller, to biologiske menn som knuste all motstand da de i 2018 begynte å konkurrerte i friidrett mot unge kvinnelige studenter. Tre kvinnelige studenter som tidligere hadde gjort det veldig bra i disiplinen, følte at de ikke hadde en sjanse når de måtte konkurrere mot menn. De saksøkte derfor Connecticut Interscholastic Athletic Conference (CIAC), som organiserer konkurransene i friidrett for studenter.

En av de tre unge kvinnene var Selina Soule, som fortalte om hvordan hun opplevde å konkurrere med menn i dette intervjuet:

 

De kvinnelige studentene støttes av advokater fra den kristne organisasjonen Alliance Defending Freedom (ADF). Det var advokater herfra som ble instruert av dommer Robert N. Chatigny at de måtte omtale motparten som transkvinner, og ikke som biologiske menn.

annonse

– Hvis en dommer dikterer hvilke ord en part kan bruke, blir saken skjevt fremstilt, sier en representant for ADF til Emmons. ADF mener de ikke kan gjøre en skikkelig jobb for klientene med slike begrensninger.

Emmons avslutter innlegget slik:

– Transaktivister og deres allierte som dommer Chatigny vil at transpersoner ikke skal ha det vondt. Det kan man beundre men å ikke ha det vondt er ikke en rett garantert av loven. Rettferdighet og like muligheter, ideales innbakt i loven, bør føre til at mannlige utøvere nektes å konkurrere i kvinneklassen.

– Hele loven mot diskriminering bygger på en grunnleggende idé om at det finnes to kjønn med klare biologiske kroppslige ulikheter. Fjerner man denne grunnmuren vil rettferdigheten og hele loven mot diskriminering rase sammen.

Du kan se et kort intervju med de involverte biologiske menn nedenfor:

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon