Eieren av Amazon og Washington Post, Jeff Bezos. Foto: Cliff Owen / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske mangemilliardærer har økt sine samlede formuer med 15 prosent siden koronapandemien eksploderte for to uker siden, viser en ny studie.

Ifølge studien, som er utført av to tankesmier, vokste formuen til USAs drøyt 600 rikeste med nærmere 4.400 milliarder kroner mellom 18. mars og 19. mai.

Dette har skjedd samtidig som 38,6 millioner amerikanere er kastet ut i arbeidsledighet som følge av koronapandemien.

annonse

Årsaken er at aksjekursene til flere teknologiselskaper har økt kraftig mens store deler av samfunnslivet har vært stengt for å hindre koronasmitte.

Forklaringen er ifølge tankesmiene Americans for Tax Fairness og Institute for Policy Studies at mange av USAs aller rikeste er tilknyttet eller har investert tungt i teknologiselskap som i motsetning til annet næringsliv blomstrer under pandemien.

Amazons sjef Jeff Bezos har ifølge studien økt sin formue med 30 prosent de siste to månedene og er nå god for minst 1.480 milliarder kroner, mens Facebook-sjef Mark Zuckerberg har økt formuen med over 45 prosent og er god for drøyt 800 milliarder kroner.

annonse

Microsoft-grunnlegger Bill Gates har økt sin formue med 8,2 prosent siden mars, mens den 89 år gamle storinvestoren Warren Buffetts holdingselskap Berkshire Hathaway til sammenligning har vokst med beskjedne 0,8 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon