Illustrasjon. Skjermdump fra tidligere voldsvideo i samme område
annonse
annonse

En 15 år gammel gutt ble kledd nesten naken og mishandlet på det groveste. Nå flytter familien til England.

Stavanger Aftenblad forteller om episoden, som skal ha skjedd for noen uker siden på Vaulen badeplass rett utenfor Stavanger.

– Vi flytter tilbake til England. Dette orker vi ikke. Jeg kunne mistet min sønn den kvelden, sier 15-åringens mor.

annonse

Moren til gutten vil gjerne advare andre, og mener folk ikke har innsett alvoret. Ungdommene skal ha planlagt å kaste gutten på sjøen, men da grep vitner inn.

Den brutale volden ble lagt ut på sosiale medier. Både ofre og gjerningsmenn vises på filmen. Gutten blir slått og sparket i kroppen og mot hodet. Han ble funnet bevisstløs og strippet til underbuksen.

– Min sønn har ingen minner fra den kvelden. Ifølge vitner skal han ha blitt angrepet kort tid etter at han kom til Vaulen. Da han kom til bevissthet på akuttmottaket, var klokka 00.00, sier moren.

– Hvorfor ble din sønn utsatt for vold?

annonse

– Han forstår det ikke. Han vet hvem ungdommene som angrep ham er, men han kjenner dem ikke. Han sier at han ikke hadde noe uoppgjort med dem, sier hun.

15-åringen ble sengeliggende i flere dager med hjernerystelse, hevelser og nedsatt hørsel. Nå går det bra med ham, rent fysisk, ifølge moren.

Resett har tidligere skrevet om den økende volden i Stavanger-området. Ofte handler det om gjenger som angriper enkelte.

Les også: Politiet i Stavanger slår alarm: Ti arrangerte slåsskamper i løpet av ti dager

Rita Karlsen og HRS har også omtalt saken, og den har blitt mye delt på sosiale medier. Karlsen skriver:

annonse

«Det er en tragisk utvikling vi er vitne til. Ungdomsgjenger klarer altså å opptre som så truende at familier ser seg nødt til å flytte for å beholde tryggheten. Elefanten i rommet er antakelig den samme, at vi i hovedsak snakker brutal, importert voldskultur – som er så «ukjent» for oss at vi ikke skjønner hvordan vi skal møte den.»

Det er velkjent i området at Vaulen er samlingssted for ungdommer i helgene, og det har vært mye bræk og hærverk på den populære badeplassen.

Moren sier hun også tenker på voldsutøverne:

– Dette er noe de må bære med seg hele livet. Etter hvert vil nok dette gi dem dårlig samvittighet. Tenk om de får barn en dag, og disse ser videoene. Hva vil de da tenke om fedrene sine?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon