- Resett - https://resett.no -

Er vi tjent med en statsminister som jobber for FN?

Jeg har fulgt med debatten [1] som raste etter at Vebjørn Selbekk kritiserte statsrådene som går rund med FN-pins på jakkeslaget. Hvor kommer all irritasjonen mot jakkemerket for FNs bærekraftsmål fra, og hvorfor ble mange provosert når noen mente at det var bedre med norsk flagg på jakkeslaget?

Jeg bestemte for å granske disse bærekraftsmålene nærmere, og jeg startet med statsministerens nyttårstale [2]som ble så heftig kritisert for å dreie seg for mye om FN. Og sant nok, hun snakket nesten bare om FNs bærekraftsmål i talen.

Les også: Tankesmien Agenda: FN-pins – den gode og søte smultringen [3]

annonse

I ulike kommentarfelt blir det skumlet med at Erna er på utkikk etter en sjefsjobb i FN, men det stemmer ikke. Erna har allerede en sjefsjobb i FN. Siden januar 2016 har hun ledet arbeidet med å oppfylle FNs 17 bærekraftsmål.  Det er denne jobben hun snakket så entusiastisk om i nyttårstalen.

Så spørsmålet vi heller bør stille er dette: Er vi nordmenn tjent med å ha en statsminister som jobber for FN? Og det kommer vel an på om FNs bærekraftsmål også er i nordmenns interesse. Flertallet av våre politikere ser ut til å være enige om at disse målene er veien å gå mot en bedre verden, for oss alle.

Erna Solbergs partifelle og tidligere regjeringskollega Børge Brende er direktør i World Economic Forum, en klubb for verdens 1000 rikeste selskaper, og World Economic Forum har inngått en strategisk samarbeidsavtale med FN. [4]

annonse

World Economic Forum arrangerer årlig en konferanse [5] i Davos, med statsledere, FN-sjefer, intellektuelle, kongelige, milliardærer, kjendiser og noen spesialinviterte journalister. Intervjuer og foredrag blir profesjonelt filmet og distribuert. Bærekraftsmålene (Sustainable Development Goals) spiller en svært sentral rolle på Davos-konferansen.

Vekkelsesmøter

Når jeg ser på opptakene fra Davos, får jeg assosiasjoner til amerikanske vekkelsesmøter. Alt er så profesjonelt regissert og presentert. Og jeg undres på hvorfor de multinasjonale storselskapene og eierne deres, verdens aller rikeste mennesker, legge så store ressurser i å promotere FNs bærekraftsmål. Disse folkene er tross alt verdens flinkeste profitører, og man blir ikke en god profitør av å bruke penger på noe som ikke gir penger tilbake.

John D. Rockefeller, verdens første dollarmilliardær, slet lenge med et dårlig omdømme. Det ble tegnet karikaturer av ham som en blekksprut med fangarmene rundt jordkloden, for å illustrere hans verdensomspennende monopolkapitalisme. Rockefeller har alltid gitt penger til gode formål, men etter å ha hyret inn hjelp til å bedre omdømmet sitt, begynte han å profilere seg som filantrop.  Han begynte også med å gi 10 cent til alle han møtte. Pressen elsket denne gimmicken, og reportasjer om Rockefellers utdeling av mynter gikk verden rundt. Rockefellers popularitet økte, formuen hans likeså.

Les også: Politikerne med FN-pins burde skamme seg [6]

Bill Gates deler ikke ut småmynter, men han har ambisjoner om å redde verden, sammen med FN og World Economic Forum.  Men pussig nok, over alt hvor Bill reiser for å hjelpe, så snubler han alltid over nye muligheter til å tjene penger, og han bruker disse mulighetene godt.

Bærekraft

FNs bærekraftsmål 2: Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk

annonse

I denne Yotube-videoen [7] forteller Gates at økt matproduksjon i Afrika oppnås med genmodifiserte vekster. Og hintet til afrikanske statsledere er ikke til å misforstå: «Gjør genmodifisering lovlig, så kan dere utrydde sult.»

Journalisten Tim Schwab [8] skriver at det er et veldedighetsparadoks at The Gates Foundations har fått inn mer penger enn de har gitt bort.  Mon tro hvor mye penger Bill, og de andre kaksene i World Economic Forum, vil tjene på at de afrikanske landene eventuelt tillater genmodifisering?

Bill Gates prøvde seg også i India, men der fikk han bryne seg på forfatter og miljøaktivist Vandana Shiva. Hun har lite godt å si om Gates, og forteller at han fortsetter arbeidet til Monsanto ( [9]nå Bayer) [9]. Hvor det egentlige formålet er salg av GMO, sprøytemiddel, kunstgjødsel, kjemikalier og patentering av planter, frø og såkorn, slik at bøndene tvinges til å kjøpe alt de dyrker hos de multinasjonale selskapene.

FNs bærekraftsmål 6: Sikre bærekraftig vannforvaltning og tilgang til vann og gode sanitærforhold for alle

Nestlés tidligere direktør Peter Brabeck-Letmathe sa [10] at hjelpeorganisasjoner er ekstreme når de regner rent vann for alle som en menneskerett. Vann må ha en pris slik at det kan verdsettes, legger han til. På Nestlé hjemmesider [11] står det under bærekraftsmål 6 at: «Water is essential to life and our business». Klarere kan det vel ikke sies: Vann = Business. Eller for å fullføre ligningen: Vann + FN = Big Business.

Men Solberg-regjeringen har utviklet et eget stammespråk hvor ordet bærekraft brukes om absolutt alt.  Velferdsstaten er ikke lenger bærekraftig [12], den skal reduseres! Pensjonene våre er ikke bærekraftige, og de har derfor krympet i forhold til prisstigningen i hele Solbergs regjeringsperiode.

annonse

Les også: Vårt Land kritiserer Vebjørn Selbekk – fordi han kritiserte FN-pins [13]

Privatisering

Men regjeringen sier likevel at alle privatiseringsprosjekter, hvor de multinasjonale selskapene får fritt spillerom i Norge, er bærekraftige.  Salget av norsk natur [14], norsk infrastruktur [15] og det norske helsevesenet [16] er bærekraftig, ifølge regjeringen.  Men de gir seg ikke med dette; det er også visstnok bærekraftig å gi titalls milliarder til Bill Gates [17] og enda flere milliarder til diverse regnskogsprosjekter.  Skal vi tro denne regjeringen, så er det altså bærekraftig å gi bort nesten 3 prosent av statsbudsjettet [18].

Tilbake til spørsmålet jeg stilte innledningsvis: Er vi nordmenn tjent med å ha en statsminister som jobber for FN?

Nei, det er vi ikke. Vi trenger en statsminister som jobber for Norges innbyggere. Verdens fattige er heller ikke er tjent med måten vår regjering omdisponerer bistanden på. FNs bærekraftsmål er rigget til å tjene de rikeste av de rike.

Så min konklusjon blir at Solberg-regjeringen [19] ikke er bærekraftig for det norske folk, tvert om.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474