Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Vi i FpU har lenge ønsket å kutte støtte til NRK. Den nåværende økonomiske krisen understreker hvorfor dette er viktig.

Audun Greve (16) er nestformann i Oslo Vest FpU (Fremskrittspartiet ungdom). Han har sett seg lei på at 6,4 milliarder skattepenger brukes på at NRK produserer programmer som blant annet Beat for Beat og Skam.

– Formålet til NRK er å være en statlig og upartisk nyhetskilde, men NRK er i dag også mye mer. En stor del av NRK fokuserer på å produsere underholdningsprogrammer og kultur. Ettersom alt dette finansieres av skattepenger, er det derfor viktig å spørre seg selv: Er det statens oppgave å underholde oss? spør Greve i Aftenposten.

annonse

Les også: NRK elsker hijab til 17. mai

Nytt mediebilde

Greve mener NRK har utspilt sin rolle i det nye mediebildet:

annonse

– Da NRK først ble opprettet, fantes det ingen andre TV-kanaler. Nå fungerer derimot NRK på samme måte som de andre TV-kanalene. De tilbyr oss nyheter, ulike TV-programmer og dokumentarer. Det som gjør NRK annerledes, er at de får milliarder av skattepenger. Hvorfor skal ikke NRK måtte konkurrere, de også?

Den økonomiske krisen vi nå opplever forsterker bare troen på at noe drastisk må gjøres med statskanalen, mener Greve.

– Koronaviruset fører oss nå mot en global finanskrise, som kommer til å påvirke de aller fleste nordmenn på en eller annen måte. Skal man da prioritere Beat for Beat og Skam eller norske arbeidsplasser?

– Det er ingen tvil om at NRK er nødt til å modernisere for å holde tritt. I FpU mener vi dette burde gjøres på det frie markedet.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse