Ida Lindtveit Røse (27) blir ny barne- og familieminister mens Kjell Ingolf Ropstad er i pappapermisjon. Her er hun fotografert i 2017 da hun var leder for Kristelig Folkepartis Ungdom (midt i bildet). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Utnevnelsen av Ida Lindtveit Røse som statsrådsvikar i Barne- og familiedepartementet får kritikk grunnet hennes bakgrunn i kommunikasjonsbyrået First House.

– Hun virker dyktig og godt kvalifisert på alle måter, men det jeg er kritisk til er at regjeringen nok en gang velger en statsråd med bakgrunn fra First House, sier MDG-politiker Eivind Trædal til Dagbladet.

Han peker på at dette har vært problematisert flere ganger, først i Stoltenberg-regjeringen med Bjarne Håkon Hanssen og sist med Sylvi Listhaug (Frp) og Tor Mikkel Wara (Frp) som begge kom fra jobb i det samme firmaet.

annonse

Ida Lindtveit Røse var leder for Kristelig Folkepartis Ungdom fra 2015 til 2017. I lokalpolitikken har hun vært gruppeleder for KrF i hjemkommunen Oppegård i gamle Akershus. I dag er hun gruppeleder for KrF på fylkestinget i Viken.

I tillegg til de politiske vervene har den påtroppende statsråden arbeidet som rådgiver i NHOs forening for kunnskaps- og teknologivirksomheter, Abelia, og hun har vært seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået First House i et halvt år.

Røse sier til Dagbladet at hun vil følge de ordinære habilitetsreglene i regjeringen.

annonse

– Jeg vil også be min tidligere arbeidsgiver om å offentliggjøre hvilke kunder jeg har jobbet med i de månedene jeg var konsulent, sier hun.

Administrerende direktør Per Høiby i First House opplyser at Røses kundeliste vil bli offentliggjort på deres nettsider senest mandag formiddag.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon